IMPRESIVNA POBJEDA HAJDUKA NAD INTEROM! Jairo da Silva junak je utakmice

Foto: Screenshot/YouTube

U susretu 23. kola Prve HNL Hajduk je, kao gost u Zaprešiću, svladao Inter s 3-1 (2-0).

Od samog početka Hajduk je nametnuo svoju igru u Zaprešiću. Već u 14. minuti vodili su 1:0 sa sjajnim golom Jaira da Silve. Brazilac je postigao gol za pamćenje, najljepši u cijelom 23. kolu.

Juranović je poslao sjajan centaršut s desne strane, a loptu je iz prve strašnim volejem Jairo da Silva pospremio u Matkovićevu mrežu.

Inter je odgovorio jalovim udarcem Nikole Raka, a onda je u 28. minuti Hajdukov Brazilac ponovno postigao pogodak. Gyurcso je lansirao kontru, izbacio Jaira u sjajnu 1 na 1 šansu gdje je Brazilac lažnjakom izbacio svog čuvara i onda mirno pogodio suprotni Matkovićev kut.

Hajduk je nakon toga mirno i strpljivo gradio napade, a posebno se isticao raspoloženi Jairo koji je nerijetko atraktivnim potezima i driblinzima prolazio Interove igrače.

Potvrdu Hajdukove pobjede osigurao je Mijo Caktaš u drugom poluvremenu. Jairo je proigrao Gyurcsa na desnoj strani, mađarski ofenzivac ubacio je loptu na prvu stativu, gdje Caktaš glavom poentira pokraj nemoćnog Matkovića.

Inter je do počasnog pogotka došao u posljednjim sekundama susreta. Tsonev je zabio za konačan rezultat, a odmah nakon gola glavni sudac Ivan Bebek označio je kraj utakmice u Zaprešiću.

Šesti Hajduk sada ima 34 boda, jedan manje od pete Gorice, a tri manje od četvrte Lokomotive, dok je Inter ostao osmi s 21 bodom, koliko ima i sedmi Slaven Belupo, a četiri više od devete Istre 1961.


Komentari