IGRAO ZA LOKOSE, A SAD DOŽIVIO ‘EKSPLOZIJU’ Od mladog Vatrenog se puno očekuje!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Talentirani hrvatski napadač sa svega 17 godina potpisao je ugovor s austrijskim prvakom. Nakon samo tri mjeseca od odlaska iz zagrebačke Lokomotive, Roko Šimić, čini se, oduševio je nove poslodavce.

Mladi reprezentativac Hrvatske, potpisao je s Red Bull Salzburgom novi ugovor koji ga veže za Bikove do lipnja 2025. godine. Ljeto iza nas Šimić je postao najveći izlazni transfer Lokomotive u povijesti, a tada 17-godišnjeg Roka, Salzburg je platio četiri milijuna eura.

Red Bull ga je posudio drugoligašu Lieferingu, u kojem je u prvih devet susreta postigao šest pogodaka. Dodao je i dva u juniorskoj Ligi prvaka protiv Lillea gdje su Austrijanci slavili 3:1. Šimić junior sjajno se snašao u Austriji.

Prepoznali su to i u Red Bullu

Sportski direktor Red Bulla, Christoph Freund imao je samo riječi hvale o hrvatskom napadaču:

“Roko je u kratko vrijeme pokazao, kako u Lieferingu, tako i u juniorskoj Ligi prvaka, svoju klasu i sjajan napadački njuh. Uvjereni smo da je ovo tek početak njegova sjajne karijere te da će napredovati velikim koracima. Iznimno je talentiran, a uz to i potpuno fokusiran na rad. Veselimo se što će nam sve donijeti u budućnosti.”

Šimić također nije krio oduševljenje:

“Jako brzo sam se prilagodio i osjećam se sjajno u Salzburgu. Najvažnije je da sam se odmah snašao u novoj momčadi i da mi odgovara način na koji igramo. Znam da je ovo tek početak zato se jako veselim što sam dobio novi ugovor, to mi daje samopouzdanje i sigurnost za budućnost”, rekao je Roko.


Komentari