IGRALI BI FINALE LIGE PRVAKA: Evo kako bi danas izgledao Dinamo da se nisu prodavali najbolji

Facebook

Kad se ova momčad stavi na papir izgleda naprosto idilično i sa sigurnošću se može kazati kako bi dogurali puno dalje od posljednjeg mjesta u skupini Lige prvaka ili pustog snivanja o proljeću u Europi.

Svaki Dinamov navijač barem se jednom upitao kako bi Dinamo izgledao da su ostali svi igrači koje je Dinamo prodao samo u nazad desetak godina. Nema dvojbe kako je Dinamo postao opasna mašinerija koja izbacuje talente svake sezone i to ne bilo kakve talente već one izvanserijske talente.

Iako su do sada po sezoni izbacivali jednog do dva vrhunska talenta, ove sezone izbacili su jednu cijelu momčad talentiranih igrača. No, ostavimo za sada postojeću momčad i postojeće talente u Dinamu i pozabavimo se malo znanstvenom fantastikom, točnije time kako bi Dinamo izgledao da se nije prodavalo.

Modri su se, uz veliku pomoć Mamićeve politike ekspresne prodaje talenata za velik novac, profilirali u svjetski renomirani klub zadužen za izgradnju kvalitetnih igrača, na stranu sada to što je Mamić sve navodno radio prilikom dogovaranja i izvršavanja ugovornih obveza s igračima i na koje je sve načine navodno zakidao klub za novac i na stranu to što je tom politikom otjerao navijače s tribina, činjenica jest da je Dinamo u svijetu ponajviše poznat po tome.

Momčad iz snova

No, ne možemo se ne upitati kako bi izgledao Dinamo danas da su svi ostali. Pa evo kako bi to izgledalo u formaciji 4-3-1-2.

Vratar: Ivan Kelava (Granada)

Obrana: Šime Vrsaljko (Sassuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Liverpool), Domagoj Vida (Dinamo Kijev)

Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter), Mateo Kovačić (Real Madrid)

Napad: Andrej Kramarić (Leicester/Hoffenheim) i Mario Mandžukić (Juventus)

Zamijene: Jedvaj (Bayer), Šimunović (Celtic), Tomečak (Dnjipar), Pranjić (PAO), Halilović (Barcelona/Gijon), Sammir, (Jiangsu), Eduardo (Shakhtar).

Kad se ova momčad stavi na papir izgleda naprosto idilično i sa sigurnošću se može kazati kako bi dogurali puno dalje od posljednjeg mjesta u skupini Lige prvaka ili pustog snivanja o proljeću u Europi. No, to su ipak samo pusti snovi, a Dinamo će, kako se za sada, čini do daljnjeg izvlačiti bodove u HNL-u, maštati o trećem mjestu u skupinama Lige prvaka i igrati pred praznim tribinama.


Komentari