Igrači Dinama pokazali da imaju veliko srce: Pred Božić nesebično priskočili kolegama u pomoć

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nogometaši Istre već mjesecima nisu dobili plaću, a pred Božić će ipak dobiti nešto novca. 

Iako već dugo igraju bez plaće, nogometaši Istre i dalje se na terenu bore srčano kako bi osigurali prvoligaški status. Njihove nedaće prepoznali su u Dinamu, čiji igrači su odlučili pomoći svojim kolegama i donirati im jednokratno novac pred Božić.

“Naša namjera je vrlo jasna; odlučili smo pomoći prijateljima u nevolji i tu ne postoji nikakva pozadina. Ne želim da netko ovo shvati kao milostinju, već isključivo činom solidarnosti i kolegijalnosti”, kazao je kapetan Dinama Arijan Ademi, koji je tako odbio pomisao da je riječ o nekom marketinškom potezu.

“Pratimo što se događa u Puli i žao mi je što su se igrači Istre, ni krivi ni dužni, našli u ovoj situaciji. Smatram kako nije normalno da netko pošteno radi svoj posao, a da bude gladan, da ga izbacuju iz stanova i da nema osnovnih uvjeta za život. Želim naglasiti kako je ova ideja nastala u našoj svlačionici i kao kapetan Dinama pozivam sve ostale igrače iz klubova u našoj ligi da naprave istu stvar, sukladno svojim mogućnostima”, pozvao je Ademi ostale momčadi da ponude pomoć igračima Istre.

“Najmanje što možemo učiniti u ovom trenutku jest svojim kolegama i prijateljima iz Istre 1961 i njihovim obiteljima dati priliku da dostojanstveno provedu blagdane”, poručio je Ademi.

U hrvatskom sindikatu nogometaša također su bili ugodno iznenađeni potezom Dinamovih igrača:

“Iako ne postoji pravna osnova da se nekome ovako, pogotovo od suparničke momčadi, pokloni novac, igrači Dinama našli su put da budu ljudi. Ovo je simbolična gesta kojom su pokazali i Gradu i Gloveru da za Božić nitko ne bi trebao biti zaboravljen. Igrači su još jednom pokazali da su najsvjetlija točka i najzdravije tkivo hrvatskog nogometa i da jedino oni mogu suosjećati s kolegama” rekao je glavni tajnik HUNS-a Mario Jurić.

 


Komentari