IBANEZ PONOVO PROVOCIRA BIVŠI KLUB: ‘Dinamo ne bi preživio Marakanu, ne bi ni na teren izašli’

Facebook

“Maksimir bi bio pun, sigurno. A u Beogradu, Dinamo ne bi mogao izaći na teren, iza tunela su navijači, morale bi stotine specijalaca to čuvati”, kazao je Ibanez.

Luis Ibanez s Crvenom zvezdom priprema se u Čatežu, a i ovoga puta iskoristio je priliku da malo “bocne” bivši klub. Spomenimo i kako je u kvalifikacijama za Ligu prvaka moguć susret Dinama i Crvene Zvezde pa Ibanezove izjave naglo dobivaju na težini.

“Pitaju oni mene tu i tamo što je s Dinamom, pogotovo sad u kvalifikacijama, s kim igra i kako igra. Ali više se prati što radi Zdravko, nego Dinamo. On je tamo velika faca i puno puta su mi rekli da je nama barem on. A što se utakmice tiče, teško da će Uefa dopustiti da se igra takva utakmica. Ja bih volio da igramo, ali prijateljsku utakmicu, bez ovih stvari sa strane, samo teren. Da vidimo gdje smo, a mislim da smo sad – tu negdje”, rekao je Ibanez za Sportske novosti pa nastavio:

“Mi smo se pojačali, još nam dolaze igrači. Ali, utakmica u europskom natjecanju sa svim tim pritiskom, ne znam bih li volio. Maksimir bi bio pun, sigurno. A u Beogradu, Dinamo ne bi mogao izaći na teren, iza tunela su navijači, morale bi stotine specijalaca to čuvati. Da je samo nogomet u pitanju, nema problema”, veli Lucho.

Zadovoljan u Beogradu

“Jesam li veća zvijezda nego u Dinamu? Drugačije je to, u Dinamu sam bio šest godina, mijenjalo se sve, bio sam prvo standardan pa onda nisam igrao, pa onda opet jesam. U Zvezdi sam standardan, igram konstantno, osjećam se bitnim, vole me kao da sam domaći. Ono kad 40 tisuća ljudi skandira tvoje ime, to mi je malo nedostajalo u Zagrebu. Ali, sve ima svoje, uglavnom, otkad sam u Europi, samo jedne sezone u Mađarskoj nisam bio prvak. A to je veliki uspjeh”, priča Ibanez.

Pratio sa suigračima Euro

“Stalno su hvalili Hrvatsku kako igra, a mene su non-stop zezali: ‘Purgeru, što ti nisi tamo.’ Svi su rekli ‘kako je dobra Hrvatska’. S cimerom Vieirom, Portugalcem, kladio sam se u večeru, nažalost, izgubio sam. Baš mi je žao što smo tako rano ispali”, prepričava Ibanez.

Uoči prvenstva spominjao se kao kandidat za lijevog beka kod Čačića, no, takvog scenarija na koncu nije bilo.

“Moram priznati da ranije nisam mislio da bih uopće mogao biti u tom krugu, onda kad su mi rekli da ima šanse, bio sam malo “napaljen”, nadao sam se da ću možda dobiti priliku pokazati se protiv, recimo, Mađarske. Ali tako je ispalo, nema nikakvog problema, izbornik vidi kako vidi, nije moje da se guram. Nisam razočaran, zašto bih bio.”


Komentari