HRT službeno potvrdio: Izgubili smo TV prava na EURO!

Svjetsko prvenstvo u nogometu u Rusiji bit će zadnje na kojem ćemo gledati utakmice hrvatske reprezentacije na HTV-u. 

Naime, UEFA je objavila dokumente koji otkrivaju da je kabelski operater Sportklub nositelj televizijskih prava za Ligu nacija do 2021. godine, kao i za kvalifikacije i glavni turnir Europskog prvenstva 2020. godine.

hrvatska tv prava

Danas poslijepodne je HRT reagirao na medijske napise, te je potvrdio kako su izgubili bitku s komercijalnim televizijama.

“Tijekom 2017. godine UEFA je objavila natječaj za prodaju prava prijenosa utakmica Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine, kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo te novoutemeljene Lige država.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) sudjelovala je na natječaju s 20 posto većim iznosom od iznosa ponuđenoga za prošlo Europsko nogometno prvenstvo, no UEFA je odabrala drugoga ponuđača, koji u vlasništvu ima mrežu kabelskih televizija te mu prodala prava prijenosa za sve države bivše Jugoslavije.

Hrvatska radiotelevizija nije jedini javni medijski servis koji nije izborio pravo prijenosa za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine. Razlog tomu je sve veća komercijalizacija sporta te posljednjih godina sve prisutniji trend da kabelske televizije izdvajaju sve više iznose za televizijska prava, posebno nogometna, s čime se javni medijski servisi i članice Europske radiodifuzijske unije sve teže nose.”

Još ljetos su s HRT-a potvrdili kako su se također prijavili na natječaj, ali i ovu su bitku izgubili protiv privatnih kabelskih televizija.


Komentari