Hrvatska slavila u Ukrajini: Na krilima Kramarića idemo u dodatne kvalifikacije!

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je u igri za SP u Rusiji sljedeće godine.

Na krilima Andreja Kramarića koji je postigao oba gola za pobjedu naših 2-0 u Kijevu, Hrvatska je izborila 2. mjesto u skupini i otišla u dodatne kvalifikacije.

Prvo poluvrijeme Hrvatska je bila opasna u samo dvije situacije, a Ukrajina je bila puno bolji protivnik. Stepanenko je u dva navrata dobro zagrijao Subašića, a naš vratar je jednom prilikom i jako loše reagirao kad mu je lopta ispala iz ruku i prošla pored vratnice.

Već pročitana igra naših s isturenim i usamljenim Mandžukićem, a Kramarićem kao nekoj polušpici nije davala ploda, a u 2. poluvremenu Daliću se isplatila promjena taktike, Kramarića je gurnuo u sam vrh napada, a Mandžu na bok i Hrvatska je izdominirala Ukrajinu.

U 62. minuti Modrić je sjajno ubacio, a Kramarić još bolje pogodio glavom u suprotni kut za vodstvo naših.

Samo osam minuta kasnije Kramarić je zacementirao pobjedu Hrvatske i to nakon što je Rakitić sjajno “iz prve” ubacio oštru prizemnu loptu na drugu vratnicu, a natrčali “Krama” je lagano pospremio u mrežu za 2-0.

Do kraja su naši izdržali bez primljenog gola i zasluženo osvojili 3 boda koja nas vode u dodatne kvalifikacije, jer je Island ostao na čelu skupine nakon pobjede nad Kosovom 2-0 s dva boda više od nas. U nebitnoj utakmici za rasplet naše skupine Finska i Turska odigrale su bez pobjednika 2-2.

Jako loše prvo i odlično drugo poluvrijeme, kao da su su dvije različite reprezentacije istrčale na teren u Kijevu, zaključak je nakon viđenog.

Hrvatska je do sada igrala 4 puta u dodatnim kvalifikacijama za velika natjecanja i sva 4 puta prošla dalje. Nadajmo se da ćemo nastaviti niz. Hrvatska će biti među 4 reprezentacije koje su nositelji u ždrijebu play-offa.

Standings provided by Sofascore LiveScore


Komentari