Hrvatska slavi: Vatreni negledljivom igrom u Pireju potvrdili plasman na Svjetsko prvenstvo

foto: Ivan Klindić

Remijem bez golova u Ateni, hrvatska nogometna reprezentacija sačuvala je velikih 4-1 iz prve utakmice protiv Grčke te se plasirala na SP u Rusiji. 

Bila je to dosadna, taktička utakmica u režiji našeg izbornika i igrača. Glavni cilj bio je ne dopustiti Grcima da se razmašu i Vatreni su u tome uspjeli. Grčka nam u 90. minuta nije uspjela nijednom ozbiljnije zaprijetiti.

A sve što smo vidjeli od napadačke Hrvatske bio je sjajan udarac Ivana Perišića u 43. minuti kada je ljevicom uzdrmato suprotnu vratnicu. Za razliku od susreta u Zagrebu, od prve minute igrao je oporavljeni Mandžukić, dok je Kramarić preselio na klupu.

Grci su nam doduše zabili gol u 78. minuti, no riječ je bila o očitom zaleđu. Tri minute prije kraja Tachtidis je pucao iskosa, ali Subašić je bez većih problema ukrotio njegov pokušaj. Odmah nakon tog napada uslijedio je praktički jedini naš ozbiljniji pokušaj u drugom dijelu, kada je Kramarić pucao neprecizno pored gola.

Hrvatska je zasluženo izborila nastup na SP u Rusiji sljedeće godine, što će joj biti peti put da igra na SP.  Zanimljiv je podatak da Hrvatska u 10 utakmica koja je igrala u dodatnim kvalifikacijama za velika natjecanja nikad nije izgubila utakmicu. Sada su na redu čelnici HNS-a koji bi morali ponuditi Daliću ugovor da i dalje vodi reprezentaciju.

 


Komentari