Hrvatska NE MOŽE izravno na EURO, ako MAĐARI ostanu treći

Facebook

Mađari su sinoćnjom pobjedom protiv Farskih Otoka postali gotovo nedostižni na ljestvici najboljih trećih.

Opcija za odlazak na Euro 2016 kao najbolji treći sve je manje izgledna. Trenutno stanje je da je Mađarska prva sa 15 bodova, iza nje su Ukrajina s 13, Irska s 12 te mi i Albanci s 11 bodova. Iako su nam Srbi pomogli pobjedom protiv Albanaca koji imaju kao i mi, Mađari su sinoćnjom pobjedom protiv Farskih Otoka postali gotovo nedostižni na toj ljestvici, barem nama jer najveće šanse za preuzimanje prvog mjesta ima Ukrajina.

Postoji i druga opcija opcija, ali ona uključuje previše faktora koji se trebaju poklopiti. Kako Mađari pucaju na 2. mjesto u svojoj skupini može se dogoditi da zamjene mjesto s Rumunjima, no da bi se to dogodilo Rumunji moraju izgubiti od Farskih Otoka tako da će Mađari najvjerojatnije ostati na mjestu na kojem su sada. Osim Rumunja još se mora poklopiti da Španjolska osvoji bodove u Ukrajini te da Poljaci kod kuće pobijede Irsku, a mi moramo svladati Bugarsku.

Najbolje bi ipak bilo, a to je možda i najizglednije, da Talijani pobijede Norvežane, a mi Bugarsku i Maltu pa tablica trećih za nas ne bi ni postojala.

Tablica trećih:

  1. Mađarska 15
  2. Ukrajina 13
  3. Irska 12
  4. Hrvatska 11
  5. Albanija 11
  6. Švedska 9
  7. Slovenija 9
  8. Izrael 7
  9. Turska 6


Komentari