Hrvatska izborila 1/8 finala, SRUŠILI FAVORITA prvensntva (VIDEO)

Twitter

Kadeti su se plasirali u osminu finala pobjedom nad aktualnim prvakom Nigerijom.

U utakmici trećeg kola Svjetskog prvensntva do 17 godina, izabranici Darija Bašića svladali su prvu momčad svoje skupine A, Nigeriju koja ja aktualni Svjetski prvak U-17. Pobijedili su preokretom u drugom dijelu, a završilo je 2:1.

Iako nisu igrali loše u napadu prvih petnaestak minuta, obrana je malo popuštala, pa je tako u 20. minuti i popustila. Victor Osimhen je šmugnuo obrani iza leđa i to na centru, izbjegao zaleđe i sjurio se prema Šemperu kojeg je lagano zaobišao i našao se sam pred vratima, 1:0 za Nigeriju. 

Mladi Hrvati nisu se predali i nakon prvog poluvremena krenuli su silovito. Zvijezda mlade repke Nikola Moro nizom lažnjaka i krasno se oslobodio svog čuvara Lazarusa i uputio loptu na rub peterca Josipu Brekalu, a ovaj je loptu zakucao pod prečku za 1:1.

Šok za Nigerijce uslijedio je svega četiri minute kasnije, akciju je ponovno pokrenuo Moro otevši loptu protivniku i asistiravši Majiću koji se našao sam pred vratarom Nigerije. Majić je školski plasirao loptu u donji lijevi i donio preokret.

Nigerija je pokušavala smanjiti do kraja utakmice, ali nije im polazilo za nogom. Hrvatska je tako izborila drugom mjesto u skupini smrti iza Nigerije, dok su se iza njih našli domaćin Čile i SAD. Utakmica za četvrtfinale igrat će se u protiv drugoplasirane momčadi skupine C, to je za sada Meksiko, no, ukoliko danas pobijede Njemačku bit će prvi u skupini pa mi dobivamo Nijemce, a ako Australci pobijede Argentinu, a Njemačka Meksiko može se dogoditi da ćemo igrati s Australijom. Utakmica osmine finala se igra u četvrtak u 22 sata po našem vremenu.


Komentari