HRVATI POSTAJU MANJINA: U Dinamu sve više nekvalitetnih stranaca, upitna budućnost reprezentacije!

Facebook

Modri bunar će kad tad presušiti, a nastavi li Mamić s tom politikom, neće imati čime opskrbljivati svoju drugu prodavaonicu – reprezentaciju.

Nedavna nagađanja o transferima dvojice “dragulja” s Maksimira ponovno su pobudila poznatu retoriku negiranja koju su Mamići već godinama primjenjuju. Ćorića i Pjacu potražuju velikani poput Porta, Intera, Bayerna, Dortmunda i tako dalje, a Mamići su počeli s uvjeravanjem javnosti i navijača kako talentirani dvojac neće tako skoro iz kluba. Povijest se ponavlja iz sezone u sezonu. Možemo se vraćati u doba Modrića, Eduarda i Ćorluke kada su jednako tako govorili, a onda već prvog dana prijelaznog roka igrače stavljali u izlog. Isto se događalo i s Kovačićem, Brozovićem i Halilovićem, svi su oni bili bedemi, motori i fantazisti na kojima je Dinamo trebao graditi budućnost, a na kraju su prodani čim je vrijednost transfera dosegla željenu cifru.

Isti ciklus iz sezone u sezonu

Uoči svih tih multimilijunskih transfera oštro su se negirale sve mogućnosti prelaska Dinamove mladosti u bijeli svijet, a upravo se isto događa i sada u slučaju Pjace i Ćorića.

“S jedne strane mi godi što se takvi klubovi interesiraju za naše igrače, ali isto tako moram reći da mi apsolutno ničime nismo pokazali da Ćorića i Pjacu želimo prodati. To nas uopće ne interesira i zato apeliram na sve da im daju mir i stabilnost koja je potrebna mladim igračima, a koju imaju u Dinamu”, kazao je Zoran Mamić.

Kako ne bi došlo do zabune, ovom taktikom koriste se mnogi klubovi, posebice oni iz portugalske i nizozemske lige, kako bi povisili cijenu igračima i to se ne može smatrati lošim potezom. No, ne možete s jedne strane garantirati uspjehe u prvenstvu i europskim natjecanjima, a s druge strane prodavati sve što valja u momčadi i dovoditi pojačanja sumnjive kvalitete. Dinamo se ne može svrstati u isti koš s primjerice Ajaxom i Portom, a Mamić se svojevremeno svrstavao, jer ti klubovi svojim navijačima ne garantiraju čak ni osvajanje prvenstva, a kamoli rezultate u Ligi prvaka ili Euro ligi, dok Mamić najavljuje zimovanje u Europi, osvajanje Lige, Kupa.

Treba uzeti u obzir kako taj isti Ajax i Porto novac zarađen od prodaje ulaže u kupnju novih igrača i osnaživanje momčadi, dok Dinamovi novci uglavnom netragom nestanu, a mjesta u momčadi prodanih igrača zamjenjuju Machado, Goncalo, Eduardo, Addy, Calello, koji valjda vrijede trećinu Kovačićeva transfera, i tu i tamo koji supertalentirani klinac iz omladinskog pogona. Dinamo na kraju završi kao kanta za napucavanje u Europskim natjecanjima, a ove sezone, kada se liga malo ojačala možda im prijeti i gubitak već najavljene titule prvaka. Klub onda standardno okrivi pojačanja koja nisu dala sve od sebe, ali ta ista “pojačanja” su upravo oni doveli i najavili ih kao Dinamove Ronaldinhe, Messije, Neuere i ciklus onda kreće ispočetka. Negira se prodaja talenata, a na kraju utrži se sve što valja, dovode se novi stranci koji mijenjaju razočaranja iz prošle sezone i kreće se u lov na proljeće u Europi.

Mamić kontradiktoran

Stvar je u biti jednostavna, mi smo već nažalost navikli da je Dinamo postao trgovina, a navikli su i igrači koji su svjesni ako se ne prodaju do 20.-22. godine da im slijedi posudba u Rijeku ili Lokomotivu (Kramarić, Tomečak), pa je već krajnje vrijeme da nas se prestane uvjeravati kako Dinamo dobro ulaže u budućnost i kako je samo pitanje vremena kada će ostvariti veliki europski uspjeh jer ovom politikom to se neće dogoditi. Možemo to sagledati i iz kuta Zdravka Mamića, barem iz onog kuta u kojem tvrdi kako mu je jedini cilj dočekati s Dinamom proljeće. Onda ispada da je Mamić ili potpuno kontradiktoran ili ne govori istinu jer u Dinamu iz sezone u sezonu igra sve više nekvalitetnih stranaca, a sve manje mladih Hrvata. Modri bunar će kad tad presušiti, a nastavi li Mamić s tom politikom, neće imati čime opskrbljivati svoju drugu prodavaonicu, reprezentaciju.

 

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> Dolazak Čačića znači sigurnu i APSOLUTNU KONTROLU vrha HNS-a nad reprezentacijom

>>> PISMO JEDNOG BBB-ovca: ‘Dobili smo Arsenal, ali se još uvijek NISMO RIJEŠILI GAZDE!’


Komentari