HOĆE LI SE NAĆI NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI? Uskok ispitao Luku Modrića

Facebook

Luka Modrić, hrvatski nogometni reprezentativac prije nego što je s reprezentacijom odletio u Azerbajdžan gdje vatrene čeka kvalifikacijska utakmica za odlazak na Euro koji se iduće godine igra u Francuskoj, svratio je u sjedište USKOK-a u Gajevoj ulici u Zagrebu.

Naime, hrvatski  reprezentativac jedan je od glavnih svjedoka u istrazi protiv braće Mamić, no nije poznato koliko se dugo zadržao, niti o čemu je govorio.

Podsjetimo, USKOK sumnjiči Zorana i Zdravka Mamića da su oštetili GNK Dinamoza 117 milijuna kuna i da su sebi pribavili protupravno stečenu imovinsku korist od oko 90 milijuna kuna. Prema navodima Jutarnjeg lista, Modrićevo svjedočenje imati će “gotovo presudnu ulogu na najjaču optužbu koju Uskok Zdravku Mamiću stavlja na teret”, a to je da je preko Modrića oprao novac izvučen iz Dinama.

Uskok naime smatra da je Mamić prilikom transfera Modrića u Tottenham 2009. za sebe zadržao 52 milijuna kuna. Modrić je pritom potpisao antidatirani aneks ugovora kojim se Dinamo za njegov račun odriče polovine novca od transfera, a nakon što mu je Dinamo isplatio 66,9 milijuna kuna Modrić je čak 52 milijuna navodno predao raznim članovima obitelji Mamić.

Ispitivanje u USKOK-u zbog slične stvari čeka i Dejana Lovrena, a USKOK do okončanja istrage može odlučiti hoće li dvojica nogometnih reprezentativaca u cijeloj priči ostati samo svjedoci ili će se i oni na koncu naći na optuženičkoj klupi, piše Večernji.


Komentari