HNS VEĆ IMA ZAMJENU ZA DALIĆA? Hoćemo li bivšeg izbornika ponovo gledati na klupi Vatrenih?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uoči važne utakmice Hrvatske reprezentacije protiv Češke na Europskom prvenstvu pojavila se ponuda turskog Fenerbahčea koji je želio hrvatskog izbornika na svojoj klupi.

Zlatko Dalić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare odmaknuo tu sumnju. U HNS-u hrvatski izbornik uživa maksimalno povjerenje i trebao bi voditi hrvatsku reprezentaciju tamo sve do Svjetskog prvenstva u Kataru, a u slučaju nekakve izdašne ponude i odlaska s kormila, poznata su pravila igre.

U tom slučaju Dalić bi morao HNS-u platiti 500.000 eura, ali i u slučaju da on dobije – cipelu. No nije isključen sporazumni raskid u slučaju da su obje strane zadovoljne, pa i HNS da ima svog – kandidata.

Kako tvrde Sportske novosti, sve se glasnije u Kući nogometa priča o jednom starom imenu. Slaven Bilić navodno bi u tom slučaju bio jako blizu povratka klupi Vatrenih.

Slaven je upravo preko hrvatske nogometne reprezentacije dignuo svoju trenersku reputaciju. Nakon što je dvije godine dirigirao mladom reprezentacijom (od 2004. do 2006. godine), preuzeo je Vatrene i sve do 2012. bio trener hrvatske reprezentacije.

Nakon toga trenirao je svije sezone Lokomotiv, pa Bešiktaš, a onda i West Ham United. Kratko je bio na kormilu saudijskog Al-Ittihad, a potom je vratio West Bromwich Albion u Premierligu. Trenutačno vodi kineski Beijing Guoan.

Nedavno smo saznali i da je Robert Prosinečki na raspolaganju. To je potvrdio u HRT-ovoj emisiji Europeo u kojoj sudjeluje kao jedan od gostiju.

“Uh, ne bih ja sad o tome. Najvažnije je da smo mi sada svi uz Hrvatsku. Pa, tko ne bi prihvatio HNS i Hrvatsku? Raketu su prerano pustili, prebrzo ga odbacili. Ne treba moliti nikoga da igra za Hrvatsku, ali Rakitić bi nam sigurno dobro došao.”, rekao Prosinečki.

Komentari