HNS prozvao Šimića, Janicu, Plenkovića? ‘Pojedinci i mediji preko politike žele srušiti savez’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez se oglasio priopćenjem u kojem su njegovi čelnici “željeli obavijestiti javnost kako je Sportska inspekcija izvršila inspekcijski nadzor nad primjenom odredbi Zakona u sportu u HNS-u 27. rujna 2017. godine”.

U HNS-u tvrde kako je sporni Statut saveza izmijenjen u skladu s odredbama Zakona o sportu te da inspekcija o kojoj priča Janica nije pronašla nikakve nepravilnosti.

“Jedina uputa koju je Sportska inspekcija tom prilikom dala jest da se održi sjednica Skupštine Saveza s novim ustrojem, a Savez će tu uputu primijeniti održavanjem sjednice Skupštine ovoga petka, 22. prosinca, u hotelu Sheraton”, piše na stranicama HNS-a.

Nadalje, iz saveza poručuju kako je saziv nadolazeće Skupštine u potpunosti usklađen s novim statutom Saveza koji Sportska inspekcija smatra usklađenim sa Zakonom o sportu te smatraju neprimjerenim dovoditi u pitanje legitimitet Skupštine za što ne postoji niti jedan pravni argument.

“Međutim, pojedinci, kao i dio medija, spremni su pokušati utjecati na institucije države u ostvarivanju vlastitih interesa, pa smo proteklih tjedana bili svjedoci niza izjava kao i autorskih tekstova u kojima se p(r)ozivaju država i politika na uplitanje u nogometna pitanja, premda je FIFA više puta jasno dala do znanja kako postupa prema državama u kojima se politika miješa u nogomet”, stoji u priopćenju.

Na koga u HNS-u misle kad spominju pojedince vrlo je očito, prije svega na Darija Šimića, no i Janica pa i premijer Plenković su prozivali HNS zbog nedostatka demokratičnosti prilikom izbora novog predsjednika HNS-a. Za očekivati je bilo da u HNS-u ponovno zatraže i zaštitu FIFA-e koja ne dopušta uplitanje politike u nogomet.

No, sada su u FIFA-i stvari promijenjene, jer je jedan od čelnih ljudi tamo Zvonimir Boban, koji i nije baš na ti sa sadašnjim vodstvom u HNS-u. Blatter i ostali korumpirani FIFA-ini službenici dio su povijesti, možda predsjednik FIFA-e Infantino ovaj put ne reagira na HNS-ovo tužakanje…


Komentari