HAJDUKOV TRIJUMF U ZAGREBU: U posljednjim minutama igra na sve ili ništa!

Screenshot

Caktaš je dvije minute kasnije pogodio vratnicu iz slobodnog udarca.

Nogometaši Hajduka plasirali su se u polufinale Kupa, svladala je splitska momčad Zagreb 2-1 (2-1) na stadionu u Zagrebu, u Kranjčevićevoj ulici. Iako je Zagreb prvi poveo, već u 18. minuti, Hajduk je smogao snage na brzinu preokrenuti rezultat…

Domaći nogometaši bolje su otvorili utakmicu, u tome im je pripomogla i nepsretna reakcija Hajdukovog Juranovića koji je u 18. minuti sam sebi zabio gol, trčeći u obranu spriječiti nevolju nakon ubačaja Bobana s desne strane.

Nije prošlo puno vremena a Hajduk se trgnuo. Stisnuo je iz sve snage i u 24. minuti nakon kornera visoko je skočio tamnoputi Portugalac Jefferson i glavom poslao loptu u mrežu vratara Vidakovića. Nogometaše Zagreba kao da je to izjednačenje presjeklo, potpuno su se izgubili i u 32. minuti primili još jedan pgoodak, Juranović je fino našao Bencuna koji je lijepo dodanu loptu iz udaljenosti od dvadesetak metara precizno uputio u mrežu. Hajduk je brzo preokrenuo rezultat. I Zagreb se više nije znao vratiti…

Matić dobio crveni karton

Hajduk je i u nastavku prvi stvorio prigodu, nij edovoljno brz bio Tudor. Najveći pljesak na stadionu izmamila je poruka Torcide koja se toplim riječima oprostila od nedavno preminule klupske legende,m Ivice Hlevnjaka. Izvjesili su Hajdukovi navijači natpis: “Neizbrisiv trag u srcima i za vječnost zlatna traka, dobri duše Hajduka neka vam je zemlja hrvatska laka – Ivica Hlevnjak-Bukle 1944-2015”.

Utakmica je ušla kasnije u mirne vode, Hajduk je pazio da ne primi zgoditak, a Zagreb se trsio, ispada da je nešto pokušao napraviti, no nije jednostavno imao sape za preokret. Još je u 72. minuti Matić dobio crveni karton i Zagreb je bio u izgubljenoj situaciji. Caktaš je dvije minute kasnije pogodio vratnicu iz slobodnog udarca. No, s druge strane, mladići iz domaće momčadi zaigrali su u posljednjim minutama na sve ili ništa, unatoč brojčanoj inferiornosti sportski su željeli izjednačiti rezultat.

>>> U ZAGREB STIGAO VELIKI BROJ TORCIDAŠA! U tijeku utakmica Zagreb-Hajduk, policija na svakom uglu (FOTO)

Komentari