HAJDUK SE SVJETSKI OSRAMOTIO NA MAKSIMIRU: Pogledajte kako Dinamo demolirao najljućeg rivala (VIDEO)

Dinamo je bivao sve razigraniji, Hajduk sve nemoćniji.

Ni najmanjih nejasnoća nije bilo. I u uzvratnom dvoboju polufinala Kupa Dinamo je bio bolji od Hajduka. Nakon 2-0 u Splitu prije tri tjedna i u uzvratnom dvoboju u Zagrebu “modri” su slavili s 4-0 (2-0) pogocima Brekala u 2. i Fernandesa u 24. i 50. te Soudanija u 67. minuti. Hajduk nije pokazao da je dorastao Dinamu, nogometaši trenera Damira Burića djelovali su zbunjeno i nespretno, dočim su igrači Zorana Mamića točno znali što žele, to su znali i ostvariti.

Zapravo, u jednoj rečenici se može reći da ovakav Hajduk niti u najmanjim pojedinostima nije konkurentan Dinamu, što ukupnih 6-0’u dvije utakmice zorno potvrđuje. Nije prošlo ni stotinjak sekundi a Hajduk je bio na koljenima. Od samog starta splitski nogometaši svom silinom krenuli su prema Dinamovim vratima, ostaviši popriličan nebranjen prostor iza sebe. Kako su prvi napad spetljali to je sijevnuo Dinamov protuudar, izvrsno organiziran, a Brekalo se odjednom našao sam ispred vatara Kalinića.

Iako mlad i neiskusan, veoma talentiran nije takvu priliku propustio. Dinamo je u 2. minuti poveo s 1-0, sveukupno s 3-0. Teško se bilo snaći Hajduku poslije takvog neugodnog početka. I dalje su “bijeli” gledali prema naprijed, no Dinamo je djelovao sabrano, smireno i nije dozvoljavao baš neke opasnosti pred svojim vratima. Hajduk, pak, odumrlih ambicija našao se u praznom prostoru, morao je po instinktu napadati, a bojao se novih Dinamovih kontranapada i teškog poraza. Što je vrijeme više odmicalo to se Hajduk još više ispuhao. I Dinamo je preuzimao dominaciju, da bi u 24. minuti i povisio prednost na 2-0. Akciju je začeo Brekalo, fino dodao Henriquezu koji je, pak, u prostor poslao Fernandesa, a on u naletu zaobilazi vratara Kalinića i zabija. Tek potom svmo svjedočili prvom konkretnom pokušaju Hajduka, tukao je iz daljine Sušić, nije malo nedostajalo…

Dinamo je bivao sve razigraniji, Hajduk sve nemoćniji. Do odlaska na odmor Hajduk je lako mogao završiti s još kojim pogotkom u svojoj mreži. U nastavku, već u 50. minuti, izgubljeni Hajduk brzo je Dinamu poklonio još jedan pogodak, za 3-0. Neopreznim proigravanjem Hajdukov vezni red dao je loptu Sigaliju koji je odmah proigrao raspoloženog Fernandesa a ovaj sjajno prebacio istrčalog vratara Kalinića. Razbijen Hajduk nije dolazio k sebi, u 67. minuti Henriquez je sjajno primjetio usamljenog Sludanija koji iz blizine dobro gađa za čak 4-0 Dinama. Hajduk je bio potopljen. Od kud i kamo težeg poraza spašavao ga je do zadnjih sekundi vratar Kalinić.

[VIDEO] Ovaj video ne treba najavu- uživajte u večerašnjim golovima Brekala, Fernandesa i Hillal Soudanija za 4:0 pobjedu protiv HNK Hajduk Split!This video needs no introduction- enjoy goals by Brekalo, Fernandes and Hillal Soudani for our 4:0 Cup win vs. HNK Hajduk Split!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Mittwoch, 6. April 2016


Komentari