Hajduk jedini bojkotirao sastanak: HNS predstavio projekt obnove travnjaka

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza sastali su se u Zagrebu s predstavnicima prvoligaških klubova i gradskim dužnosnicima na temu projekta obnove travnjaka na prvoligaškim stadionima, objavljeno je na stranicama HNS-a.

Na sastanku u Zagrebu, uz dužnosnike HNS-a i predstavnika UEFA-e, bili su prisutni predstavnici svih pozvanih klubova i gradova osim HNK Hajduk i grada Splita, koji su očito bojkotirali ovu inicijativu HNS-a.

Hrvatski nogometni savez donirat će 3.500.000 kuna pojedinom klubu, što će se iskoristiti za postavljanje hibridnog travnjaka, ugradnju odgovarajuće drenaže i navodnjavanja, grijanje i prvu godinu održavanja. Od klubova se očekuje financiranje projektne dokumentacije, a od gradova financiranje pripremnih komunalnih radova. Ostaje za vidjeti hoće li Hajduk ostati dosljedan i odbiti primanje novca za izgradnju travnjaka.

“Ciljevi projekta su omogućiti kraću zimsku i dužu ljetnu stanku prvoligašima, smanjiti broj ozljeda, prilagoditi kalendar većini europskih liga, smanjiti troškove klubovima za zimske pripreme, unificirati terene na kojima se igra 1. HNL i tako omogućiti bolje uvjete nogometašima i veću draž gledateljima na stadionima i pred malim ekranima”, piše na stranicama HNS-a.

Radovi na projektu su predviđeni za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji, a cilj HNS-a je da ti radovi budu gotovi do početka nove natjecateljske godine.


Komentari

loading...
-->