Grad Zagreb novac od zdravstva i socijalnog PREUSMJERAVA U DINAMO

stadiumguide.com

Svake godine iznenađujuća multimilijunska cifra daje se Modrima, dok su oni kako kaže pritvoreni El Jefe, Mamić, “Puni ko brod”.

Dinamo je već nadaleko poznat kao rupa bez dna što se tiče gradskog financiranja. Svake godine iznenađujuća milijunska cifra daje se Modrima, dok su oni kako kaže pritvoreni El Jefe Mamić, “Puni ko brod“. Dobro, pokazat će se vjerojatno kako je samo on pun k’o brod jer kako sada stvari stoje zakinuo je Dinamo za stotinjak milijuna kuna. Prava sitnica. Sljedeća godina neće biti iznimka što se tiče Gradskig izdataka spram Dinama, štoviše, Grad Zagreb (čitaj Bandić), odlučio je Dinamu dati 35 milijuna kuna više u odnosu na prošlu godinu.

Dinamu će se tako priznavati troškovi kotizacije, taksa sucima, delegatima i liječniku, dežurstva kola hitne pomoći, troškovi snimatelja, prijevoza na gostovanja, osiguranja i redarske službe i to svim momčadima Dinama (seniori-juniori-kadeti-pioniri) pod kapom HNL-a. Plaćat će im i troškove priprema kao i troškove za međunarodna natjecanja.

>>> PRELJEVANJE GRADSKOG PRORAČUNA: Nećete vjerovati kome su povećana sredstva, a kome smanjena

No, najbolje tek slijedi. Kako se u poduzetništvo, gospodarstvo, zdravstvo, ekologiju i razvoj ne isplati ulagati (tako barem misli trenutna vlast u Gradu), Grad Zagreb je odlučio otkinuti od njihova proračuna i dobar dio dati baš Dinamu. Tako su gospodarstvo i poduzetništvo ostali bez 15,5 milijuna kuna, zdravstvo je ostalo bez 30,5 milijuna kuna, socijalnom su uzeli 7 milijuna kuna, a energetici, okolišu i održivom razvoju više od 19 milijuna kuna.

Iz stranke ZA GRAD pozvala je skupštinare da ne glasaju za ovakav proračun jer je on “nedopustiv, neprimjeren i uvredljiv” za građane. Proračun se izglasava u utorak 1. prosinca 2015.


Komentari