(FOTO) TAJ DAN JE ‘GORIO’ CIJELI GRAD! Na ulice je izašlo preko pola milijuna ljudi, slavio se povijesni uspjeh!

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na današnji dan prije tri godine cijeli se Zagreb, ma i cijela Hrvatska ujedinila u jedno. Na zagrebačkim ulicama bilo je oko pola milijuna ljudi, a svi su imali istu želju.

Barem na trenutak vidjeti srebrne Vatrene. Prije tri godine hrvatski nogometni reprezentativci ostvarili su povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 120 tisuća ljudi, dok je prema procjenama zagrebačke policije, na području Zagreba i Velike Gorice na ulice izašlo oko 550 tisuća građana.

Ljudi su na Trg i u okolne ulice počeli pristizati od jutra, iako su Vatreni u Hrvatsku sletjeli tek oko 15.30 sati. Bila im je to duga vožnja sve od Velike Gorice do centra metropole. Na Trg su došli nešto prije 21 sat.

Scene koje su se tada događale nezaboravne su za sve koji su bili dio toga, ali i za one koji su sve pratili preko malih ekrana. Na ulicama tada nisu bili samo Zagrepčani, u grad su došli i Hrvati iz svih krajeva Lijepe naše.

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

!Pet sati putovanja otvorenim busom Vatrenima je također bio doživljaj. Pozdravljali su sve građane na ulicama i zajedno s njima dijelili radost. Šlag na tortu doživljaja iz Rusije bio je da je i Luka Modrić proglašen najboljim igračem turnira.

Iako u finalu Vatreni nisu uspjeli pobijediti Francuze, ipak su postali moralni pobjednici i miljenici nacije. Put do finala bio je dramatičan i nije bio nimalo lak, vjerujem da se sjećamo svi produžetaka i penala protiv Rusije i Danske.

Nije to sada ista reprezentacija kao što je bila te godine, oprostili su se i Vedran Ćorluka, Danijel Subašić, Mario Mandžukić i Ivan Rakitić. No, i dalje ostaje taj ponos srebrne Hrvatske koji će se zauvijek pamtiti.


Komentari