(FOTO) DALIĆ OBJAVIO POPIS HRVATSKE REPREZENTACIJE ZA KVALIFIKACIJE!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izbornik Zlatko Dalić na konferenciji za medije u 11 sati objavio je popis za utakmice Hrvatska – Azerbajdžan i Mađarska – Hrvatska. Riječ je o prva dva susreta Vatrenih u kvalifikacijama za Euro 2020. godine.

“Pred nama su kvalifikacije, dvije teške i zahtjevne utakmice. Okupit ćemo se 18. ožujka u Zagrebu i napraviti jedan lagani trening, a imat ćemo još dva bitna treninga uoči utakmice s Azerbajdžanom”, izjavio je izbornik Dalić.

Zbog operacije i dužeg oporavka Šime Vrsaljka, Dalić je morao naći rješenje za poziciju desnog bočnog. Spominjao se povratak 37-godišnjeg Srne, ali Dalić nije imao to rješenje u planu.

“Uz naše dužno poštovanje i veliki respekt prema Dariju Srni kao igraču, čovjeku i kapetanu, naša odluka je da u kvalifikacije idemo s mlađim i dugoročnijim rješenjem za desni bek. Naš cilj je plasirati se na Euro, a drugi cilj je složiti ekipu za Europsko prvenstvo.”

Koliko će Vrsaljkov problem dugoročno biti problem za reprezentaciju?

“On je definitivno izgubljen za cijele kvalifikacije, njegov oporavak će trajati šest-sedam mjeseci, i zato sam i rekao da moramo naći neko dugoročno rješenje u nekom mlađem igraču. Mi se nadamo da će biti spreman za Euro, ali kroz to vrijeme moramo naći neko drugo rješenje. Imamo neke ideje, ali pustite nas, naći ćemo rješenje. Ozljede su nažalost sastavni dio sporta.”

Na čemu ćete staviti naglasak u pripremi?

“Pa mi nemamo puno vremena, samo dva prava treninga. Glavno da smo ozbiljni i odgovorni. Mi smo favoriti, ali ako ne shvatimo protivnika ozbiljno imat ćemo problema. Sad se okreće situacija, mi smo ti koji moramo dominirati. Imat ćemo mi puno loptu u nogama i treba biti strpljiv. To očekujem, bit će teško probiti blok u prvoj utakmici, a moramo se paziti kontri i polukontri.”

Koliko može hrvatski pečat kod Azerbajdžana naći svoju priliku?

“Sigurno da je to dobra strana njihova, oni imaju potpuni uvid, ali ne trebamo tako gledati. Bit će nam sigurno teže sad kad je Jurčević tamo, ali sve će ovisiti o nama, da mi budemo strpljivi i na nivou. Uz puni stadion nam ne može nitko ništa, pa tako ni Azerbajdžan.”

Pojašnjenje u vezi vratara Kalinića i pretpoziva Petkoviću?

“Vratare nije lako mijenjati, s njima je specifična situacija. Ono što je on branio na Svjetskom prvenstvu i u Ligi nacija je bilo dobro. Nisam ja sretan kad netko, bilo tko, nema minutažu, ali evo, vidjet ćemo. Petković je svojim igrama zaslužio pretpoziv. Nije na pozivu, ali mi je prva pričuva.”

Lovren ne može igrati u prvoj utakmici.

“Nadam se da će doći u formu i da će do okupljanja odigrati neku utakmicu za Liverpool.”

Pomoćnici Olić i Ladić su gledali neke druge kandidate. Što možete otkriti?

“Izbornik je naglasio da je situacija takva da dosta igrača nije u prvom planu u svojim klubovima pa smo tako prisiljeni pratiti diljem Europe naše igrače koji igraju vani. Bio sam na dva zadnja putovanja u Beču i Salzburgu, trebao sam gledati stopere, radi se o igraču Rapida Barača i o igraču Red Bulla Pongračiću. U našoj ligi smo pratili igrače Rijeke, Hajduka, Dinama i Osijeka. Bio sam na utakmicama Rijeka – Hajduk, Lokomotiva – Dinamo i Dinamo – Osijek. Izbornik će odlučiti dalje što će se događati s kandidatima koji su u fokusu.”

Popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. protiv Azerbajdžana i Mađarske

VRATARI: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Rijeka)

BRANIČI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Antonio Milić (Anderlecht), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Marin Leovac (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Lazio), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Sevilla), Mario Pašalić (Atalanta), Filip Bradarić (Cagliari)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Josip Brekalo (Wolfsburg)

Predpozivi: Karlo Bartolec (Nordsjaelland), Bruno Petković (Dinamo), Marin Pongračić (RB Salzburg), Josip Posavec (Hajduk)

RASPORED UTAKMICA:

Skupina E

1. kolo (21. 3.)

Hrvatska – Azerbajdžan 20.45

Slovačka – Mađarska 20.45

2. kolo (24. 3.)

Wales – Slovačka 15.00

Mađarska – Hrvatska 18.00

3. kolo (8. 6.)

Hrvatska – Wales 15.00

Azerbajdžan – Mađarska 18.00

4. kolo (11. 6.)

Azerbajdžan – Slovačka 18.00

Mađarska – Wales 20.45

5. kolo (6. 9.)

Slovačka – Hrvatska 19.00

Wales – Azerbajdžan 20.45

6. kolo (9. 9.)

Azerbajdžan – Hrvatska 18.00

Mađarska – Slovačka 20.45

7. kolo (10. 10.)

Hrvatska – Mađarska 20.45

Slovačka – Wales 20.45

8. kolo (13. 10.)

Mađarska – Azerbajdžan 18.00

Wales – Hrvatska 20.45

9. kolo (16. 11.)

Azerbajdžan – Wales 18.00

Hrvatska – Slovačka 20.45

10. kolo (19. 11.)

Slovačka – Azerbajdžan 20.45

Wales – Mađarska 20.45


Komentari