(FOTO) Bad Blue Boysi ne zaboravljaju: Domoljubnim transparentom oduševili sve!

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

BBB su oduševili sve prisutne na utakmici Dinama i Osijeka na Maksimiru.

Derbi kola na Maksimiru odigrali su Dinamo i Osijek. Završilo je 1-1, a osim povratka Arijana Ademija u momčad i nezadovoljstva suđenjem s obje strane, utakmicu je obilježio i jedan prekrasan događaj s tribina stadiona. Točnije, s one najnavijačkije tribine – sjeverne. U jednom trenutku Bad Blue Boysi su razvili transparente kojim su odlučili iskazati počast i prisjetiti se jednog od junaka Domovinskog rata, branitelja Vukovara, Blage Zadre.

“U Vinogradskoj ulici junak će pasti, za naš Vukovar, za zemlju svoju, život svoj će dati! Blago Zadro 1991.-2017.”, pisalo je na transparentu.

BBB nisu slučajno izabrali ovu utakmicu, s obzirom da je Blago Zadro ubijen na današnji dan, 16. listopada, pa su navijači Dinama smatrali kako je najbolje na ovoj utakmici prisjetiti se žrtve koju je Zadro dao za Domovinu.

Za one koji ne znaju, pod Zadrinim vodstvom Trpinjska cesta prozvana je “Grobljem tenkova”, jer je zaustavljena oklopna sila JNA i uništeno na desetke srpskih tenkova i oklopnih transportera. Bio je hrabar i odlučan, zapovjednik koji je u borbu kretao prvi. Poginuo je 16. listopada 1991. godine blizu Trpinjske ceste.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL


Komentari