FORMULA ZA USPJEH DINAMA: Ovi ‘klinci’ pročistit će redove Modrih i stvoriti bolju budućnost…

Facebook

Kako imamo prilike vidjeti Zoran Mamić odustao je od svoje politike ulaganja u “strani kapital” i napokon je ukazao povjerenje mladima.

Izgleda da smo i to dočekali. Nakon godina i godina neiskazivanja povjerenja mladim igračima, Dinamo se po prvi puta okrenuo ojačavanju redova prve momčadi mladim igračima iz vlastita pogona. Gledali smo kako nam redove prvaka pune kojekakvi neprovjereni stranci, tipa Calello, Carlos, Costa, Addy, Wilson, a s druge strane gledali smo kako mladi igrači rijetko dobivaju prilike pokazati što mogu u Dinamu. Mnogi potencijalni talenti tražili su sreću u podružnicama u Zaprešiću i u Lokomotivi, ali rijetko koji je uspio nešto više postići jer jednostavno je teško doći do izražaja u manjim klubovima u HNL-u.

No, svjedočimo zapravo možda i povijesnom trenutku za Modre jer se na zimskim pripremama prvoj momčadi priključio do sada neviđen broj mladih igrača iz Dinamova pogona. Kako imamo prilike vidjeti Zoran Mamić odustao je od svoje politike ulaganja u “strani kapital” i napokon je ukazao povjerenje mladima. Na pripreme u Španjolsku La Mangu poveo je, osim prve ekipe i cijelu prvu postavu juniora.

Kako misli ozbiljno Mamić je dokazao već u prvim utakmicama ukazavši povjerenje nekolicini mladih igrača, ali u posljednjoj utakmici s poljskim Piastom pustio je “klince” da pokažu što mogu. I pokazali su. Mladi sastav činili su Šemper, Stojanović, Benković, Soldo, Sosa, Knežević, Moro, Lovren, Fintić, Brekalo i Gojak. Ova većini nepoznata postava ostavila je fantastičan dojam, a prvijenac za A momčad zabio je i mlađi brat Dejana Lovrena, Davor Lovren. Momčad je igrala u ovom sastavu do poluvremena, a potom su im se priključili standardni igrači, te na koncu slavili s 2:1.

Važno je istaknuti kako ove pripreme uvelike služe kako bi se provjerio kadar igrača, ali služi i za stvaranje sinergije između mladih i starijih generacija. Premda su prošle tek tri utakmice momčad Dinama izgleda nekako drugačije, svježije i ono najvažnije imaju ideju. Teško je očekivati kako će svi međusobno odmah “kliknuti”, ali ostatak sezone trebao bi iznjedriti kvalitetnu mladu ekipu prožetu s iskusnijim igračima koje bi sljedeće sezone mogla dogurati daleko dalje nego što je ove sezone.


Komentari