Finci ljuti na Šukera i HNS, UEFA potvrdila domaćinstvo na Rujevici

Finci, koji nemaju nikakvih šansi za odlazak na SP ne slažu se s prebacivanjem utakmice na Rujevicu.

UEFA je i formalno potvrdila da će se kvalifikacijska utakmica za odlazak na SP između Hrvatske i Rusije umjesto u Osijeku igrati u Rijeci. Ta se odluka nije svidjelo Fincima, koji su htjeli da se provede još jedna analiza travnjaka u Osijeku.

“Želimo igrati u Osijeku. Iako stanje travnjaka nije dobro, izgleda da se može igrati na njemu”, izjavio je Lennart Wangel, predstavnik finskog nogometnog saveza.

Finci kao najveći problem ističu da su već isplanirali let za Osijek, pregledali hotel i terene na kojima će trenirati, i da njihovih stotinjak navijača sada moraju mijenjati putne planove.

“HNS nam je poslao zahtjev za promjenom mjesta odigravanja utakmice u petak, kao i UEFA-i i FIFA-i. U isto vrijeme su objavili da će utakmica biti premještena. Naš odgovor je bio kako ne odobravamo promjenu i tražimo dodatnu provjeru travnjaka u Osijeku”, rekao je Wangel.

Da li iza zahtjeva Finaca zapravo stoji želja da se igra po lošem terenu kako bi mogli izvući povoljan rezultat to samo oni znaju. No, Finska nema nikakve šanse za plasman na SP, a Hrvatskoj je ova utakmica od izuzetnog značaja i normalno je da nam je UEFA izašla u susret.

Inače, poznate su i cijene ulaznica za utakmicu koja se igra 6. listopada na Rujevici. Tribina Zapad stoji 150 kn, Istok 100 kn, a Sjever 50 kn te se mogu kupiti na blagajnama Rujevice ili putem interneta. Za sve navijače koji žele potegnuti do Ukrajine ulaznica se može kupiti isključivo na portalu za ulaznice , cijena je 55 kn, a jedna osoba može kupiti najviše 4 ulaznice i to uz vaučere koji sadrže sve podatke o kupcima.

 


Komentari