EVO TKO JE NAJBOLJI HRVATSKI REPREZENTATIVAC: Statistika kaže, u ovome mu nitko nije ravan (FOTO)

FACEBOOK: HNS

Ni Modrić, ni Rakitić, ni Perišić, ni Mandžukić nisu mu ravni kada je u pitanju ovaj statistički podatak.

Portal specijaliziran za nogometnu statistiku, Opta, objavio je zanimljiv podatak koji otkriva kako je najviše driblinga u momčadi Hrvatske ostvario Marko Pjaca. Talentiranom krilnom igraču to je uspjelo u čak deset od dvanaest pokušaja. Iako je odigrao skromnu minutažu, igrač kojeg trenutno traži pola Europe ostvario je ovaj impresivan učinak i time si dodatno podebljao već ionako kvalitetno popunjen rezime.

Svi koji još prate HNL, odnosno, Dinamo, znaju kako Pjaci nisu strani driblinzi, odnosno, to mu je jedna od jačih karakteristika uz eksplozivnost, brzinu i dobar udarac. Često je Pjaca kroz sezonu probijao bok ili ulazio u šesnaesterac upravo zahvaljujući driblinzima. Premda je danas kvalitetnih driblera sve manje i nogometne taktike se više fokusiraju na kratka, brza dodavanja, kvalitetan protok lopte i samim time rijetko dozvoljavaju igračima ulazak u dribling i samostalan proboj, Pjacin dašak individualnosti veliko je osvježenje, kako za reprezentaciju, tako i za Dinamo, odnosno, za cijelokupni europski nogomet.

U svakom slučaju dobro je za znati kako je hrvatska reprezentacija mirna u sljedećih desetak godina ili nešto manje godina, što se tiče desnog krila. Samo da još Čačić prepozna tu kvalitetu i uvrsti Pjacu kao standardno desno krilo, Hrvatska bi bila, što se kaže, “na konju”.

>>> VELIKI OBRAT KOD TRANSFERA MARKA PJACE: Zvjezda Dinama otkrila gdje će nastaviti karijeru


Komentari