Evo kako je Joško Jeličić brutalno spustio izborniku Čačiću i njegovom pozivu na optimizam

screenshot: Hrt.hr

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dvije su odlučujuće utakmice za odlazak na SP u Rusiji. 

Hrvatska reprezentacija ne igra dobro, unatoč kvaliteti i igračima koje ima. U posljednje tri utakmice izgubili smo od Islanda i Turske na gostovanju te upisali pobjedu na jedvite jade protiv Kosova. Ostale su još samo dvije utakmice do kraja kvalifikacija za SP, dočekujemo neugodnu Finsku te u zadnjem kolu idemo na teško gostovanje u Ukrajinu. Iako situacija zvoni na uzbunu, izbornik Ante Čačić je okrenuo prst od sebe, i u svom karakteristično mirnom tonu jučer na presici prozvao medije da su sukrivci za loše rezultate reprezentacije, jer eto ne pišu pozitivno i stvaraju loše ozračje.

“Morate vjerovati, optimizam je onaj koji nam daje snagu. Nema ni B niti C plana. U utorak ćemo razgovarati o planu B. Dajte malo, gurajte malo, dajte malo. Problem je moja glava? Važno je da Hrvatska ide u Rusiju. Ako ne bude Čačić izbornik, znači da Hrvatska ne ide u Rusiju”.

Njegova izjava je puštena i u HRT-ovoj emisiji Stadion, a Joško Jeličić, koji je već puno puta dosad kritizirao Čačićevo vođenje reprezentacije, izjavu je prokomentirao vrlo sarkastično.

“Ja nemam što dodati, ja vjerujem. Mene je izbornik umirio, je li tebe Teo? (upitao je Beusana koji je rekao: ‘Da’). Dakle, ja sam apsolutno miran, on ima sve pripremljeno”, kazao je Jeličić te u nastavku još jednom ‘pecnuo’ izbornika:

“Moramo biti jako oprezni protiv Finske, ali bez obzira na nekoliko izostanaka, mislim da bi se trebali nametnuti, što će nam dati nekakav zalog za optimizam, a ne priče.”

Čačić je sigurniji od Ancelottija

Čačić stalno ističe kako smo protiv Turske igrali dobro, ali nas rezultat nije pomazio. Možda i jesmo u prvom poluvremenu kontrolirali više posjed lopte, ali u drugom poluvremenu smo nestali. Neuvjerljive utakmice itekako izazivaju bojazan da je Mamićev i Šukerov eksperiment sa stavljanjem Čačića na izborničko mjesto bio promašaj. Pogledajte samo što se dogodilo s vrhunskim trenerom Carlom Ancelottijem. Dvije slabije utakmice u prvenstvu i poraz od PSG-a i Talijan je ekspresno dobio otkaz u Bayernu s obrazloženjem da je narušio ugled kluba, unatoč tome što je sezona tek počela i Bayern je u igri za trofeje na svim frontovima.

No, ako Hrvatska i izbori Svjetsko prvenstvo s Čačićem, postavlja se pitanje je li on izbornik koji treba voditi reprezentaciju na to natjecanje, s obzirom na predstave koje su naši dosad pružili. Da bi nas uvjerio, Hrvatska bi morala pružiti dvije briljantne utakmice protiv Finske i Ukrajine. Nakon toga ćemo svi biti optimistični.

 


Komentari