Englezi i Španjolci rutinski, Švicarska OSIGURALA PLASMAN (VIDEO)

Facebook

Za izravan plasman još traju borbe u skupinama  G i C.

Skupina E

Engleska – Estonija (2:0)

Englezi su pobjedom nad Estonijom ostvarili maksimalnu devetu pobjedu u kvalifikacijama dok su prolaz dalje osigurali već ranije. Prvi pogodak za Gordi Albion postigao je Theo Walcott u 45′ nakon asistencije Rossa Barkleyja. Drugi pogodak djelo je Raheema Sterlinga koji je poentirao nakon asistencije Vardyja.

https://www.youtube.com/watch?v=8xzMMqSfsuE

Švicarska – San Marino (7:0)

Švicarci su samljeli slabašni San Marino sa sedam pogodaka. Tempo je bio nešto lakši u prvome poluvremenu kada je pao tek jedan od sedam golova, zabio je Lang u 17′. Potop je počeo već u 55′ preko Inlera, a onda su se zaredali Mehmedi, Djourou, Kasami i Embolo u razmaku od petnaestak minuta. Konačnih 7:0 postavio je Eren Derdiyok u 89′.

Slovenija – Litva (1:1)

Slovenci nisu uspjeli na svome terenu pobijediti Litvu. Iako je završilo 1:1, nije pao niti jedan pogodak iz igre. Prvo su Slovenci na kraju prvog poluvremena zabili iz penala, a istu priliku su imali i iskoristili Litvanci u 79′.

Stvar je u E skupini riješena. Englezi su odavno osigurali prolaz, a sada su i Švicarci potvrdili svoj. Treće mjesto zauzela je Slovenija sa 13 bodova, Estonia i Litva imaju po 10 bodova, dok je San Marino zadnji s jednim bodom.

Skupina G

Crna Gora – Austrija (2:3)

Austrija je srušila sve snove Crnogorcima za prolazak na Euro. Dobro su krenuli Vučinićevim golom u 32′ i držali rezultat do poluvremena. Drugo poluvrijeme Austrija je otvorila bolje i već u 55′ zabio je Janko za 1:1. Vratila se Crna Gora preko Bećiraja u 68′, ali petnaestak minuta kasnije Austrija se ponovno vraća. Velika nesreća za Crnogorce bilo je isključenje Vučinića u 87′, a još veća preokret Austrijanaca u sudačkoj nadoknadi kada je Sabitzer zabio za konačnih 2:3.

https://www.youtube.com/watch?v=b5ppnS2wX2k

Lihtenštajn – Švedska (0:2)

Šveđani su rutinski odradili utakmicu sa Lihtenštajnom, iako je mogla biti puno veća gol razlika Šveđani su svojom nepreciznošću ostavili rezultat na 2:0. Prvi gol zabio je Berg u 18′ nakon njega u 40′ izglednu priliku iz jedanaesterca nije iskoristio Ibrahimović, ali iskupio se u 55′ za konačnih 2:0.

Moldavija – Rusija (1:2)

Premda na papiru izgleda kako Rusi nisu imali lak posao, statistika govori drugačije. Rusi su uglavnom držali loptu u posjedu, dok su se domaćini uglavnom služili dugim loptama i preskakanjem igre. Prvo poluvrijeme odigralo se bez golova, a prvo pogodak je pao u 58′ preko Ignashevicha. Dzyuba je povisio na 2:0 u 78′, Moldavija je postigla počasni pogodak u 85′.

U skupini G Austrija je svoj prolaz osigruala, dok će se za drugo mjesto u posljednjem kolu boriti Rusi i Šveđani koji imaju 17 i 15 bodova. Rusima dolaze Crnogorci dok će Šveđani imati lakši posao s Moldavijom. Četvrto mjesto u skupini pripada Crnoj Gori koja ima 11 bodova, dok je Lihtenštajn predzadnji s pet, a Moldavija posljednja s dva boda.

Skupina C

Makedonija – Ukrajina (0:2)

Ukrajinci nisu imali previše problema s Makedoncima. Prvo poluvrijeme prošlo je bez pogodaka, a na prvi se čeklo gotovo sat vremena. U 59′ je s bijele točke zabio Seleznyov, da bi konačnih 0:2 postavio Kravets u 87′.

 Slovačka – Bjelorusija (0:1)

Pravo iznenađenje Slovacima priredili su Bjelorusi. Slovačkoj je silno trebala pobjeda da se odcijepe od Ukrajinaca, a ovako morat će pričekati zadnje kolo kada igraju s Lukseburgom, a Ukrajinci sa Španjolskom. U svakom slučaju teži posao imaju Ukrajinci.

Španjolska – Luksemburg (4:0)

Španjolci su očekivano kontrolirali cijelu utakmicu, a rezultat to i potvrđuje. Prvi pogodak pao je dosta kasno, tek krajem poluvremena zabio je Cazorla na asistenciju Pedra. Paco je golovima u 67′ i 80′ povisio na 3:0, a za konačnih 4:0 zabio je ponovno Cazorla u 85′

https://www.youtube.com/watch?v=4HwGZmD013U

Skupina C još nije riješena što se tiče druge pozicije za koju se bore Slovačka i Ukrajina sa 19 bodova, dok je Španjolska sigurna na prvom mjestu sa 24. Četvrto mjesto zauzima Bjelorusija s 10 bodova, peti je Luksemburg sa 4, a poslijednja Makedonija s tri boda.

>>>POVIJESNI plasman Sj. Irske, nastala GUŽVA u skupini D (VIDEO)


Komentari