“Engleska? Cilj je pobjeda, znamo da možemo igrati s njima” komentira Zlatko Dalić

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon 3-2 pobjede protiv Španjolske u Ligi nacija izborene u posljednjim trenucima dvoboja u Zagrebu izjavio je kako su njegovi igrači nagrađeni jer su čitavo vrijeme poštivali sustav igre.

“Bila je to veličanstvena utakmica s pet golova i puno preokreta. Mi smo igrali dobro, stajali dobro na terenu i na kraju smo bili nagrađeni jer smo čitavo vrijeme poštivali sustav. Nismo tražili posjed lopte, već blok iz kojeg smo stvorili nekoliko šansi. U zadnjoj minuti su svi naši igrači bili u španjolskom 16-ercu, nitko u fazi obrane i to nam je donijelo pobjednički gol. Vidjelo se koliko su igrači željeli tu pobjedu”, naglasio je Dalić.

Hrvatski je izbornik u drugom poluvremenu priliku dao i mladima Josipu Brekalu te Nikoli Vlašiću.

“Nama treba nova energija, igrači koji će oplemeniti igru, biti brži, agresivniji i kompaktniji. Njih dvojica su svoju priliku zaslužili kroz mladu reprezentaciju. Oni su i večeras pokazali da će biti velika pojačanja, ali naravno da se moraju uklopiti u postojeću momčad”, dodao je izbornik i najavio susret protiv Engleske u nedjelju na Wembleyu u kojemu će obje reprezentacije morati pobijediti kako bi osvojile prvo mjesto u skupini.

“Idemo na Wembley, uživati u nogometu, dati sve od sebe i probati dobiti Engleze. Ali, utakmica je već u nedjelju popodne što je veliki rizik. No, imat ćemo i veliki motiv, a to nisu samo tri boda s kojima bismo osvojili prvo mjesto u skupini, već i zato što je to dan sjećanja na Vukovar. Mi nećemo biti u koloni sjećanja, ali pokušat ćemo dati svoj doprinos”.

Ipak, Dalić je još jednom podcrtao kako je Liga nacija natjecanje u kojemu on traži momčad s kojom će krenuti u kvalifikacije za EURO 2020.

“Naš cilj su kvalifikacije za EURO koje počinju u ožujku, dok Ligu nacija koristimo za traženje momčadi. Večeras smo pokazali zajedništvo, to nas veseli, a imali smo i sinergiju s navijačima”.

Junak pobjede Hrvatske bio je Tin Jedvaj koji je postigao svoja prva dva gola za reprezentaciju, a drugoga za pobjedu u trećoj minuti sudačke nadoknade iako je igrao na poziciji lijevog braniča što nije njegova prirodna pozicija.

“Morali smo ići na pobjedu, a to je protiv ekipe kakva je Španjolska uvijek opasno. U prvom poluvremenu smo se koncentrirali na kontre i polukontre da bi na kraju prvi gol postigli nakon oduzete lopte i presinga. Znali smo da će Španjolska imati svoje šanse, ali bilo ih puno manje nego u Elcheu. Na kraju krajeva, iskoristilo smo svoje šanse i osvojili tri boda”.

Upitan sjeća li se kada je postigao dva gola na jednoj utakmici, Jedvaj se našalio:

“Dosada sam u Njemačkoj uspio samo zabiti gol i autogol na istoj utakmici”, a onda se uozbiljio:

“Naravno da bi ova dva gola jako puno znače, sretan sam i ponosan. Rekao sam da ću dati sve od sebe bez obzira na kojoj poziciji igrao, naravno da mi je bilo teško je nisam niti često niti jako dugo igrao na lijevom beku.

Što očekuje od utakmice protiv Engleske u nedjelju?

“Engleska? Cilj je pobjeda, znamo da možemo igrati s njima”.

Piše Hina


Komentari