Eduardo sjajno brani, ali zaista sjajno, SAMO PROTIV HAJDUKA

Facebook

Treći derbi ove nogometne sezone Dinama i Hajduka ipak je donio pobjednika.

Nakon 1-1 u Zagrebu, 0-0 u Splitu ova zagrebačka utakmica završila je s 2-1 pobjedom Dinama. Prva dva pogotka postignuta su u izrazito ranoj fazi utakmice, poveo je domaćin u 5. minuti pogotkom Juniora Fernandesa, a izjednačili su Splićani u 17. minuti udarcem Caktaša. Dinamo je imao možda više od igre, no veći broj prigoda stvorio je Hajduk. No, sjajno je branio na vratima Dinama Portugalac Eduardo. Kao i uvijek protiv Hajduka… I kao kulminacija utakmice dogodio se pogodak Soudanija u zadnjoj, četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo je pobijedio iako je Hajduk ostavio izvrstan dojam, no to znači da je i utakmica bila veoma, veoma dobra.

Svjedočili smo doista zanimljivom i ne kvalitetom lošem prvom poluvremenu. Unatoč magli koja je prekrila travnjak igralo se i borbeno i tehnički fino. Hajduk se orijentiro na čvrstu obranu, no što bi obrana vrijedila ako ne bi bilo protuudara koji bi plašili suparničku momčad. Tako je doslovce i bilo…

Makar, Dinamo je prvi poveo, i to već u 5. minuti. Korner je izveo Antolić, Dinamov Junior Fernandes više je skočio od Hajdukovog Velasqueza, glavom je uputio loptu baš gdje je vratar Kalinić nije mogao stići.

Nije zarana primljen pogodak oneraspoložio Hajdukove nogometaše. Štoviše, krenuli su još zdušnije i u 17. minuti izjednačio je Caktaš, na finu asistnciju Sušića. Dinamo je, pak, opet, krenuo s dugim i organiziranim napadima koji su najčešće završavali s izgubljenim ili oduzetim loptama od strane Burićevih nogometaša. Koji bi potom brzo jurnuli prema Dinamovim vratima i nije to izgledalo bezopasno. Vidjevši da je Hajduk izvrstan u protunapadima i Dinamo je morao biti sve pažljiviji i ne otvarati se isuviše.

Hajduk je u zadnjoj minuti prvog dijela imao sjajnu prigodu, čak je i teško povjerovati što je Caktaš sa samo nekoliko metara promašio nakon sjajnog ubačaja Tina Sušića.

Hajduk se veoma dobro branio u nastavku utakmice i često oduzimao loptu nakon neuspješnih Dinamovih kombinacija. Brzo bi izlazili iznova u protunapade Hajdukovi nogometaši i nije da nije bilo gusto nekoliko puta pred vratima Eduarda. Jednom je portugalski vratar sjajnim istrčavanjem spasio gol ispred natrčalog Bencuna.

Dinamo je imao dosuđen jedanaesterac u 70. minuti, bio je srušen Čorić, sudac Vučemilović najprije je dosudio kazneni udarac za Dinamo, no naintervenciju svog pomoćnika poništio je odluku zbog zaleđa, opravdano.

Sve u svemu, bilo je zanimljivo, počele su se redati prilike s obje strane, Soudanijev nalet zaustavio je vratar Kalinić. Dinamov vratar Eduardo kao i u prethodnom derbiju u Splitu prometnuo se potom u junaka utakmice, sjajno je u 75. minuti zaustavio dobar pokušaj Nikole Vlašića. Desetak minuta kasnije također je odlično obranio udarac Balića s vrha kaznenog prostora. Dinamovom vrataru izgleda odgovara Hajduk. Hajdukovi promašaji, pokazati će se kasnije, bili su zapravo kobni…

Hajduk je u sudačku nadoknadu ušao s igračem manje, oštre startove s drugim žutim kartonom platio je tamnoputi Jefferson. Ono što Dinamo nije napravio tijekom cijele utakmice uspio je u četiri minute sudačke nadoknade s igračem više. Stisao je sve snage Dinamo i u zadnjoj minuti u sveopćoj gužvi volejem je loptu zahvatio Soudani i bilo je to 2-1 za Dinamo.


Komentari