DVOJAC IZ PREMIER LIGE koji je zaludio nogometni svijet (VIDEO)

Facebook

Leicester je svakako dobio igračinu, a kako je krenulo i Manchester Utd će uskoro.

Buran vikend u ligama petice je iza nas, a samo dva imena isplivala su na površinu. Riyad Mahrez i Anthony Martial. Obojica su iz Premier lige, prvi je, uglavnom uz Ranierija odgovoran za preporod Leicestera, a drugi je do sada žestoko osporavano pojačanje u napadu Manchester Utd.

Tko je Riyad Mahrez? Do ove sezone premierligaški anonimac, eksplodirao je i trenutno je jedan od najboljih krilnih igrača u ligi. Dvadesetčetverogodišnji Alžirac došao je pretprošle zime za pola milijuna u Leicester iz francuskog Le Havrea i nije baš briljirao. U polusezoni u Championshipu zabio je samo tri gola i upisao pet asistencija. Još mršavija je bila prošla sezona kada je u 30 nastupa zabio četiri puta i asistirao za samo tri gola.

https://www.youtube.com/watch?v=vsIyPa-EZ50

 

No, Mahrezu se ove sezone dogodila renesansa pod novim vodstvom Claudija Ranierija. Ove sezone eksplodirao je i ima bolji učinak u pet utakmica nego što je imao prošle u cijeloj sezoni. Zabio je već četiri gola i upisao dvije asistencije, a kako stvari stoje s Leicesterom u vrhu lige, vjerojatno slijedi još. Riyadu je uz poziv u reprezentaciju i odlične igre, skočila i cijena pa sada ona iznosi 7 milijuna eura. Trenutno je s četiri pogotka vodeći strijelac Premiershipa.

“Svi su mi govorili, Riyade Engleska nije za tebe. Previše fizičke i “muške” igre, Španjolska bi ti bolje odgovarala. Nikad nisam mislio da ću igrati u Engleskoj, ali razgovarao sam s agentom i on me uvjerio kako je Engleska pravi korak. Rekao sam obitelji: OK, probat ću. Došao sam ovdje i svidjelo mi se. Počeo sam trenirati i igrati i pomislio si bio sam glup što sam uopće oklijevao”, rekao je za Guardian Mahrez.

Druga zvijezda vikenda je Anthony Martial, malo poznatiji od Mahreza, ali do ove sezone enigma za većinu onih koji nogomet ne prate intenzivno. Igrač kojega je Manchester Utd platio sumanutih 50 milijuna eura, a do sada nije odigrao niti jednu utakmicu. No, bolji debi nije mogao poželjeti. Van Gaal mu nije ukazao povjerenje od prve minute već je u špicu instalirao Fellainija (dobro ste pročitali), ali dobio je posljednjih 25 minuta i oduševio pogotkom koji pomalo podsjeća na one Thierryja Henryja. Martial je prošle sezone za Monaco igrao malo iznad prosjeka zabio je 12 pogodaka i asistirao pet puta u 48 utakmica. Uglavnom je zbog takve statistike njegov skupocjeni transfer bio vruća tema posljednjih dana prelaznog roka. Igrač kojeg je Henry okarakterizirao kao svog nasljednika, odlično je startao, a hoće li opravdati visinu transfera vidjet ćemo uskoro.

https://www.youtube.com/watch?v=V3w4sz8lTII

>>>DESET NAJPLAĆENIJIH u Premier ligi (Foto)


Komentari