DVA PREDSTAVNIKA u LP od sljedeće sezone? (FOTO)

Facebook

Postoji šansa da još jedan Hrvatski klub sljedeće sezone igra LP.

Dinamo se nakon pobjede nad Arsenalom našao na dobrom putu da prezimi u Europi, ali samo na dobrom putu jer daleko je još treće mjesto. Teško je očekivati plasman u nokaut fazu, ali treće mjesto koje vodi u EL nije baš toliko nerealno. Dobro, sjetimo li se na trenutak da je Dinamo već imao bljeskove poput ovog, uzdizalo se Modre svaki puta kada su napravili jači podvig u Europi (Malmo i Villarreal), a onda nakon kola su krenula nizbrdo.

Rano je još bilo što prognozirati, ali ako nekim slučajem Dinamo preživi ovu skupinu kao druga ili treća momčad skupine i prezimi u Europi, dogodine bi mogli gledati dva kluba iz HNL-a u Ligi prvaka. Ma nije moguće, pitate se. E pa moguće je, Hrvatska se nalazi na 16. mjestu UEFA-ine ljestvice nacionalnih koeficijenata s 23.875 bodova, a Rumunji koji su na 15. mjestu imaju 25.383. Baš to 15. mjesto donosi tako dugo željena dva predstavnika u LP. Problem za Rumunje što ove sezone nemaju predstavnika ni u jednom Europskom natjecanju jer su poispadali u kvalifikacijama, a mi eto imamo jednog i nadamo se vrijednog. I dogodi li se čudo i prezimimo imat ćemo više bodova od Rumunjske i dva predstavnika.

Drugu bitku vode Englezi i Talijani oko mjesta koje nosi četiri predstavnika. Kako su Otočani startali katastrofalno u Ligi prvaka, malo im popravlja krvnu sliku Chelsea s pobjedom nad Maccabijem, a Italija im je na svega nekoliko bodova i dobro ih pritišće.

screenshot
screenshot

 

 


Komentari