DUJE ĆALETA-CAR KOMENTIRAO POZIV NA EURO: ‘Nitko mi ništa nije rekao. Ovo mi je veliko priznanje’!

sibenskiportal.rtl.hr

Ovo mu je bilo veliko iznenađenje, a čak ni u tijeku objave popisa nije znao je li na njemu.

Najvećih iznenađenje na popisu Ante Čačića, uz Dominika Livakovića, svakako je Duje Ćaleta-Car (19). Mladi branič austrijskog prvaka Salzburga iza sebe ima dvije uspješne sezone i tri velika trofeja. Ćaleta-Car je kao standarni igrač Salzburga već dohvatio dva naslova prvaka, te jedan Kup.

“Uh, ovo je veliko iznenađenje. Presretan sam i počašćen”, javio se za Goal iz Salzburga Duje Ćaleta-Car koji čak ni u tijeku objave popisa nije znao je li na njemu.

“Jesam li iznenađen? Pa, ne znam… Proteklih sam dana čitao hrvatske medije, vidio sam da me se spominje oko nacionalne vrste. No, oko toga nisam imao nikakvih saznanja, nitko mi ništa iz HNS-a nije rekao. Niti me kontaktirao. Ovo mi je veliko priznanje, stvarno sam presretan”, kazao je Duje.

Prije okupljanja ima još jednu utkamicu. “To je na rasporedu u četvrtak, a već u petak je reprezentativno okupljanje. Ma stići ću odmah u reprezentaciju, neće biti nikakvih problema. U petak popodne sam u Zagrebu. Spreman za okupljanje”, veli Duje.

Odigrao je sjajnu sezonu. “Moram biti zadovoljan, stvarno igram u kontinuitetu, igram vrlo dobro. Svi su ovdje zadovoljni sa mnom, nedavno sam produljio ugovor sa Salzburgom, tako da sigurno još ostajem ovdje. Dvije godine u nizu nam izmiče Liga prvaka, sada je moramo dohvatiti. Snažni smo i kvalitetni. Ali, polako, prva je na rasporedu reprezentacija”, govori Ćaleta-Car.

Hoće li biti malo treme u takvom društvu? “Haha, ma neće. Već sam jednom bio u A reprezentaciji, upoznao sam dečke, a tu je i puno mojih prijatelja iz U-21 vrste. Vidio sam da su na popisu Livaković, Ćorić, Rog, Halilović… Neće biti nikakvih problema, jedva čekam reprezentativno okupljanje”, uzbuđeno će Duje.

No, sada se treba izboriti i za mjesto među 23 putnika za Europsko prvenstvo. “Ma polako, ovo je već velika čast. Naravno da ću na pripremama dati sve od sebe, sve je na izborniku. Ovo je veliki korak u mojoj karijeri” sa smješkom je najljepši dan u sportskoj karijeri prokomentirao Duje Ćaleta-Car.


Komentari