DOGOVORENA NOVA PRIJATELJSKA: Hrvatska će formu za Euro brusiti protiv opasnih susjeda

Facebook

Obje momčadi sudionice su Europskog prvenstva, a čak bi se mogle i susresti u jednom periodu natjecanja pa će biti zanimljivo vidjeti tko će otkriti više aduta u prijateljskoj.

Dogovorena je još jedna prijateljska utakmica ili bolje rečeno pripremna utakmica uoči Europskog prvenstva u Francuskoj. Novi protivnik Hrvatske bit će susjedna Mađarska, ogled će se održati u Budimpešti 26. ožujka na novom stadionu Groupama Arena s početkom u 18 sati. Utakmica se igra četiri dana poslije prvog prijateljskog ogleda s Izraelom u Osijeku.

Obje momčadi sudionice su Europskog prvenstva, a čak bi se mogle i susresti u jednom periodu natjecanja pa će biti zanimljivo vidjeti tko će otkriti više aduta u prijateljskoj. Kako je Hrvatska u skupini sa Španjolskom, Češkom i Turskom, Mađari i Izraelci bi im vjerojatno trebali poslužiti kao simulacija za Turke i Čehe, a Mađarima bi Hrvati vjerojatno trebali simulirati Austriju ili eventualno Portugal, iako su po igri bliže Austrijancima.

U nogometnoj povijesti su se Hrvati i Mađari susretali šest puta, od toga dva puta u natjecateljskom natjecanju. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine, Hrvatska je slavila u Zagrebu s 3:0, dok su u Budimpešti odigrali neriješeno bez golova. U prijateljskim ogledima rezultat ide u korist Hrvatske koja upisala dvije pobijede i dva remije. Jednu su ostvarili u Osijeku 1996., kada je završilo 4:1, a drugu u Pecsu 2002. godine kada su slavili s 2:0. Remizirali su dva puta, prvi puta u Gyoru 1994. godine, a završilo je 2:2, a drugi puta 2008. godine u Budimpešti kada je svaka momčad zabila po jedan gol.

Mađari su od prošlog ogleda postali puno konkretnija momčad, a to dokazuje i činjenica su se plasirali na Euro, tako da Kockaste očekuje težak prijateljski ogled.

Komentari