‘Div iz predgrađa’ u velikim problemima? ‘Preko noći su nestali svi naši prihodi’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Div iz predgrađa”, kako tepaju zaprešićkom Interu, do daljnjega je obustavio sve aktivnosti i sve je svoje inozemne igrače pustio da odu svojim kućama, pišu Sportske novosti.

“Dopustili smo svim našim strancima da napuste Hrvatsku, budući da ovdje, u ovakvim okolnostima, ne mogu više imati tu kvalitetu života kakvu će imati kod svojih kuća, u krugu obitelji. Primjerice, zatvoren nam je restoran u kojem su se igrači hranili, nemaju se gdje okupiti i družiti, ne mogu trenirati. I nema nikakve svrhe da ovdje “čuče” i da svi zajedno čekamo nekakvo čudo. Obustavljene su sve sportske aktivnosti do daljnjega, trener Željko Petrović također je otputovao u Nizozemsku, u Den Bosch, gdje mu živi obitelj” rekao je klupski direktor Branko Laljak.

“Gledajte, vlada apsolutna neizvjesnost na svakom planu, od trenažno-natjecateljskog do financijskog. Svi prihodi koji su se vezali uz odvijanje natjecanja, preko noći su jednostavno nestali. Nema sponzorstava, nema donacija, nema ni prihoda, kakvog-takvog, od ulaznica i TV prava, nestali su baš svi prihodi na koje smo mogli računati! Zasad je još uvijek prerano reći kako će se sve ovo odraziti na klupsku platežnu moć, ali sigurno je da će biti velikih, velikih problema”, kaže Laljak.

“Tko god misli i očekuje da bi se ovo prvenstvo moglo odigrati u sljedeća dva-tri mjeseca, taj je veliki naivac! Pa to je nemoguće, pogledajte što se događa u našem okruženju… U Italiji je već mjesec dana stanje sve lošije, a kod nas ono najgore nije ni počelo. Uostalom, nije li i ministar Vili Beroš rekao da se tek u lipnju ili srpnju očekuje smirivanje situacije, ta je izjava plod zaključaka utemeljenih na osnovi iskustava iz svih dijelova svijeta. I onda bismo svi morali razmišljati u tom smjeru, bit ćemo sretni budemo li u ljeto mogli iznova početi s aktivnostima. To je, nažalost, naša stvarnost i nikakvo se čudo neće dogoditi” zaključuje Laljak.


Komentari