Direktor Maksimira uređuje zagrebačka igrališta!

screenshot/youtube

Nakon što je 2011. tvrtka Maxmar Grupa obavila posao uređenja Maksimira težak 70-ak milijuna kuna, ista tvrtka u vlasništvu Miljenka Sakomana, direktora stadiona Maksimir, ponovno je pobijedila na natječaju, ovaj put za posao uređenja zasad nepoznatih zagrebačkih travnjaka, piše Jutarnji.

Posao iskapanja zemlje, postavljanja trave i nogometnih golova, mreže i kućica za igrače, montaža drenažnog sustava i uređenje zagrebačkih igrališta Zagrebački će holding stajati gotovo 15 milijuna kuna, iako je prilikom raspisivanja natječaja bio procijenjen na četiri milijuna!

Iz troškovnika nije jasno na koja se igrališta nabava odnosi, ali je vidljivo da se radi o uređenju 29 910 četvornih metara igrališta, što znači da će Sakomanova tvrtka u ovom unosnom poslu urediti četiri prosječna nogometna igrališta. Zasad nije poznato uključuje li posao Maksimir te hoće li Sakoman opet biti uključen u sukob interesa.

2011. godine u sklopu “šminkanja” Maksimira za potrebe Lige prvaka Sakomanova tvrtka izvela je radove “vrijedne” 70-ak milijuna kuna!

I gradonačelnik Bandić nedavno je najavio natkrivanje zapadne i sjeverne tribine Maksimira vrijedno 140 milijuna kuna i gradnju hrvatskog nogometnog kampa na Sveticama. U kratko vrijeme je i Dinamo najavio ulaganje vlastitih financijskih sredstava u infrastrukturu pomoćnog igrališta Hitrec-Kacijan. Očito su svi zajedno odlučili planski poraditi na poboljšanju uvjeta u zagrebačkom nogometu?

 

 


Komentari