(FOTO) Dinamovi ‘ljepotani’: Ovo je 10 igrača Modrih koji bi bili poznati i da su loše igrali

foto: GNK Dinamo

Donosimo vam popis od 10 Dinamovih igrača koji će u sjećanjima navijača, osim po dobrim igrama, ostati i zbog svog prepoznatljivog izgleda. 

Nitko ne bira kako će se roditi, koje boje kože i kakvog izgleda. Zbog toga nam nije cilj neko izrugivanje, ali smo odlučili izdvojiti 10 igrača, koji su prema našem mišljenju, zadovoljili gore navedene kriterije.

Redoslijed je nasumičan, jer svatko od ovih igrača ima neki svoj poseban izgled. Na popis smo uvrstili igrače koji su igrali za Dinamo od hrvatskog osamostaljenja.

 

Mujčin

1. Edin Mujčin – Legenda kluba, u Dinamo je stigao 1995. godine iz redova Marsonije. Debitirao je 3. ožujka u ligaškoj utakmici protiv Zagreba.  Igrač sjajne ljevice, ali i upečatljivog izgleda. Bio je ustaljeni prvotimac krajem 1990-ih kada su Modri nastupali u Ligi prvaka i osvojili pet uzastopnih naslova i tri kupa. U 2001. godini odlazi igrati u Japan, ali se vraća u sezoni 2001/02. da bi 2005. zauvijek otišao iz Dinama. S Dinamom je osvojio čak 11 trofeja, a u 288 službenih utakmica zabio je 41 pogodak.

Za reprezentaciju BiH igrao je od 1997. do 2002. godine u 23 utakmice.

 

domagoj vida

2. Domagoj Vida – trenutni hrvatski reprezentativac prešao je u Dinamo u Dinamo u lipnju 2011. godine. S Dinamom je igrao Ligu prvaka u sezonama 2011/12. i 2012/13., a u siječnju 2013. prešao je u kijevski Dynamo. Osim po izgledu, navijači će ga pamtiti i po pogotku Ludogorecu u kvalifikacijama za Ligu prvaka, otvaranju pive u autobusu zbog čega je discipliniran, ali i smješka u utakmici protiv Lyona kada je Dinamo primio 7 komada, a svi su sumnjali da je utakmica namještena.

 

vladimir petrović

3. Vladimir Petrović – igra je za Dinamo od 1996. do 1998. i od 2000. do 2002. godine te je u tom razdoblju odigrao 112 službenih utakmica i zabio 32 pogotka. S Dinamom je osvojio dva prvenstva i četiri kupa.

 

Luka Modrić

4. Luka Modrić – Kapetan hrvatske reprezentacije ostavio je dubok trag svojim igrama, ali i njegov izgled i stas ostat će upamćeni kod Dinamovih i protivničkih navijača. Kad je došao u Real Madrid, španjolski novinari odmah su mu dali nadimak “El pajero”, odnosno ptica, očito zbog nosa koji ih je podsjetio na kljun. Luka je u Dinamo došao 2000. godine, a 2008. godine otišao je u Tottenham za rekordnih 21 milijun eura.

 

veldin karić dinamo

5. Veldin Karić – Iako je ime izgradio u Varteksu, Karić je za Dinamo nastupao u sezoni 2004/05. te je u 19 službenih nastupa postigao sedam pogodaka. Duga kosa i izraubano lice stavili su ga na našu listu. Nakon katastrofalnog sedmog mjesta u prvenstvu, Karić je napustio Dinamo i karijeru nastavio u zaprešićkom Interu.

 

kruno jurčić

6. Kruno Jurčić – Ime je izgradio krajem 90-ih igrajući za jednu od najjačih Dinamovih momčadi u povijesti. Zbog svog velikog nosa mnogi navijači u Hrvatskoj ga posprdno zovu i “Kljuno” Jurčić. Osvojio je četiri naslova prvaka i dva kupa, a igrao je i u skupinama Lige prvaka. Kasnije je trenirao Dinamo u tri navrata te osvojio tri prvenstva, Kup i Superkup.

 

srđan mladinić

7. Srđan Mladinić – Poznat i po nadimku ‘Zujo’ jedan je od igrača koji je igrao i u Hajduku i Dinamu. Za splitsku momčad igrao je u sezoni 1993./94., nakon čega odlazi u Primorac iz Stobreča, a 1995. godine stiže u Maksimir. Za Dinamo je igrao sve do početka sezone 1998./99. kada je otišao u njemački Karlsruhe. U 85 službenih nastupa zabio je 7  pogodaka, od čega su dva upravo bila protiv Hajduka. Duga kosa i neobična bradica svrstali su ga u naših TOP 10.

 

mirko hrgović

8. Mirko Hrgović – Još jedan igrač koji je igrao u Hajduku pa u Dinamu. Za Modre je igrao u sezoni 2008./09. i u 40 službenih utakmica zabio je tri pogotka.

 

jasmin agić

9. Jasmin Agić – Zbog svog mršavog izgleda i svijetle, plave kose često je posprdno nazivan strašilom. U Dinamo je stigao iz Rijeke 2000. godine, a u 7 godina upisao je 197 službenih nastupa uz 12 postignutih pogodaka. Igrao je u veznom redu, a bio je poznat po svojoj borbenosti i požrtvovnosti.

 

goce sedloski

10. Goce Sedloski – Dinamova stijena, u klub je stigao 1999. godine iz Sheffield Wednesdayja, nakon što je prije toga igrao u splitskom Hajduku. U Dinamu je ubrzo postao miljenik navijača, a kasnije i kapetan momčadi. Sezona 2003/04. bila je posebno uspješna, jer je Goce u 46 službenih nastupa zabio čak 20 nastupa, najviše u klubu te sezone. Ukupno je s Dinamom osvojio osam trofeja – tri prvenstva, tri kupa i dva superkupa. U 191 službenom nastupu zabio je 35 pogodaka što je odlično za stopera.

 


Komentari