Dinamovi kadeti ‘razmontirali’ Manchester City s 5-2 i osvojili treće mjesto

foto: GNK Dinamo

Dinamovi Kadeti II pod vodstvom glavnog trenera Dalibora Poldrugača osvojili su sjajno treće mjesto na prestižnom turniru Istria Youth Cup. 

Dinamova U-16 momčad u utakmici za treće mjesto deklasirala je Manchester City s visokih 5-2!

Dinamo je poveo već nakon druge minute kad je kazneni udarac iskoristio Halid Alghoul. Do kraja poluvremena rezultat je povećao Tino Agić pogotkom u 29. minuti susreta. U nastavku utakmice Tino Agić postigao je još jedan pogodak u 39. minuti, a zatim je Luka Soldo s dva pogotka u dvije minute (43. i 45.) riješio pitanje pobjednika. Manchester City smanjio je krajnji rezultat nakon autogola Kušeca u 56. i pogotkom Rassmusena u 60. minuti susreta.

Dinamo je u grupnoj fazi bio bolji od londonskog Chelsea FC-a (3-1), milanskog Intera (1-0, strijelac Jakov-Anton Vasilj), dok je poražen od RB Salzburga s 2-0 u susretu koji je odlučivao o finalistu. Naposljetku je Salzburg i osvojio 2. izdanje Istria Youth Cupa pobijedivši u finalu Benficu s uvjerljivih 4-1.

“Ovo je bio odličan turnir, izvrstan pokazatelj realnog stanja rada u Nogometnoj školi Dinamo. Zadovoljni smo svim aspektima, ne samo rezultatom, koji je posljednica naših odličnih partija. Turnir nam je dao ocjene našeg rada i ocjene stanja naših igrača u odnosu na vrhunske nogometne škole. Nama je ovo dobar pokazatelj da smo na doborom putu, već sad pripremamo igrače za ono što ih čeka u seniorskom nogometu. Veseli me što su igrači prihvatili većinu zahtjeva koje smo postavili pred njih. Na turniru je bio odličan ambijent, odlični uvjeti, vrhnuski tereni i izvrsno iskustvo igračima koji su na izvrsnom nivou odradili ovaj turnir a to nije mala stvar na tako zahtjevnom turniru. Izvrsno djelujemo kao kolektiv, to smo pokazali, pokazali smo i sportsku kulturi na i izvan terena te talent. To me izrazito veseli”, kazao je glavni trener Dalibor Poldrugač.

Na turniru su za Dinamo nastupali: Tin Šarkanj, Nikola Čavlina, Matej Mamić, Karlo Miljanić, Tino Agić, Ante Kozina, Joško Gvardiol, Marko Kušec, Toma Palić, Stipe Duspara, Fran Tomek, Ivan Knežić, Ivica Vidović, Jakov-Anton Vasilj, Mateo Brodarić, Filip Borovac, Jurica Jurčec, Halid Alghoul, Luka Soldo i Marko Brkić.

Stručni stožer činili su: glavni trener Dalibor Poldrugač, pomoćni trener Ante Kolak, team manager Vito Butorac i fizio Ivan Halambek.


Komentari