DINAMOVI JUNIORI PROŠLI DALJE: Evo kako su dečki proslavili i kakvo ih je iznenađenje dočekalo (VIDEO)

Facebook

Strijelci za Dinamovu veliku pobjedu bili su Amer Gojak i Josip Brekalo.

Utakmica između dvaju ponajboljih omladinskih škola, one Dinama i Anderlechta, ispunila je sva očekivanja. Modri su uvjerljivom pobjedom od 2:0 nad Belgijskom momčadi, u osmini finala juniorske Lige prvaka, pokazali tko je zapravo bolja momčad. Strijelci za Cvitanovićevu momčad bili su Amer Gojak i Josip Brekalo.

Igrao se odličan nogomet, a prednost domaćeg terena odmah je krenuo iskorištavati Anderlecht koji je krenuo silovito i već u drugoj minuti, a već su u drugoj minuti imali jednu vratnicu. Nije Dinamo dugo šutio, a najagresivniji bio je Josip Brekalo koji je dominirao terenom. Svakako treba naglasiti i odličnu partiju vratara Dinama, Šempera, koji je bio pravovremen i siguran. Modri su imali jednu fantastičnu priliku nakon pola sata igre kada je Sosa prodrmao lijevom stranom i poslao u sredinu za Božića, no, njemu je ipak nedostajalo malo mirnoće i preciznosti. Jednako opasni bili su i Belgijanci, ali njima je također nedostajalo hladnokrvnosti pri završnici.

Prije poluvremena Dinamo je mogao zabiti, a u glavnoj ulozi našao se Brekalo koji je zaljuljao obranu u 16-ercu i sa kojih šest metara poslao loptu u ruke vrataru Anderlechta, Svilaru.

Nastavak je krenuo niz dlaku Dinamu i to vrlo brzo. Brekalo izvodi korner, Benković prosljeđuje do Gojaka, a on u klizećem startu na loptu zabija za 1:0 Dinama. Modri su se potom razigrali i oslobodili pa je već u 53. minuti moglo biti 2:0, ali Božićevu loptu skida Svilar. Nije trebalo čekati još dugo, u 57. minuti zabija i vjerojatno najbolje ime na terenu, a i najbolje ime u Dinamovim juniorima, Josip Brekalo.

Prošao je po lijevoj strani malo driblao obranu izvukao se blago prema rubu 16-erca, naciljao, plasirao loptu i zabio. Bio je to naprosto fantastičan pogodak. Anderlecht je nakon drugog gola malo pao, a Dinamo je imao prigodu dignuti na 3:0, no, pribrali su se domaćini i krenuli “na glavu”, ali Šemper je bio siguran, kao i obrana.

 

Modri su mirno utakmicu priveli kraju, a sada ih čeka velik izazov jer im na noge u četvrtfinalu stiže moćna Barcelona. Utakmica će biti na rasporedu 8. ili 9. ožujka, a veliko iznenađenje je što se neće igrati na pomoćnom igralištu već na glavnom stadionu, Maksimiru. Modri su ove sezone poskidali velikane kao što su Bayern, Arsenal i eto sada Anderlecht, a sada je na redu Barcelona i to kod kuće.

[VIDEO] Odvojite minutu i uživajte u golovima Gojaka i Brekala, te sjajnoj pobjedi naših mladića protiv RSC Anderlechta u Bruxellesu! Bravo dečki, ponosni smo na vas!Take a minute to admire goals by Gojak and Brekalo from tonight's magnificent win vs. RSC Anderlecht in Bruxelles! Boys, you make us proud!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Dienstag, 23. Februar 2016

Dečki su poslije utakmice burno proslavili pobjedu, onako u maniri pravih Dinamovaca. Uz glasne navijačke pjesme, skakanje i veselje, a sada mogu biti još sretniji jer će Ligu prvaka zaigrati, nadamo se, pred barem na pola punim Maksimirom.

[ UEFA Youth League ] Bravo dečki! :) <3CONGRATULATIONS!

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Dienstag, 23. Februar 2016


Komentari