DINAMOVA LEGENDA IMA NOVI POSAO! Pogledajte koju će ekipu voditi Tomo Rukavina!

Foto: Dinamo

Na upražnjeno mjesto izbornika U17 selekcije hrvatske nogometne reprezentacije došao je 44-godišnji Tomislav Rukavina, prenose Sportske Novosti.

Podsjetimo, pozicija izbornika U17 reprezentacije ostala je upražnjena nakon što je krajem prošle godine dotadašnji izbornik Petar Krpan, poslije tihe smjene Sretena Ćuka, preuzeo funkciju glavnog instruktora HNS-a.

Rukavina na poziciju izbornika U17 selekcije, koju u ožujku ove godine u Danskoj čeka borba s Engleskom, Danskom i Švicarskom za odlazak na U17 EURO 2019 u Irskoj, stiže s funkcije trenera juniora Dinama na kojoj je od lipnja 2017. godine.

Trenersku je karijeru bivši igrač Osijeka, Zagreba, tadašnje Croatije i Hajduka započeo upravo u omladinskim kategorijama Dinama, a u 2009. godini je bio asistent Krunoslavu Jurčiću, s kojim je u 2011. kratko radio i u Lokomotivi, da bi se ponovno vratio u Dinamo kao asistent Anti Čačiću, i preživio smjenu bivšeg izbornika reprezentacije, te ostao do kolovoza 2013. asistirati ponovno Krunoslavu Jurčiću. U veljači 2014. godine samostalno je vodio momčad Osijeka, na čijoj je klupi odradio ukupno 36 utakmica, od toga 33 u Prvoj HNL i 3 u kupu. Sa Osijekom se rastao u veljači sljedeće godine te je do posljednjeg angažmana u Dinamu bio bez trenerskog posla.

Prema tvrdnjama Sportskih novosti Rukavinu će na funkciji trenera juniora Dinama naslijediti 62-godišnji Albert Pobor koji je u karijeri trenirao Cerezo Osaku, Hrvatski Dragovoljac, sisačku Segestu, Vrbovec i posljednje (od ožujka 2017. do ožujka 2018.) slovenskog drugoligaša Brežice 1919


Komentari