DINAMOVA DRAMA JOŠ NIJE GOTOVA: Anderlecht se neće buniti, ali netko bi ipak mogao!

Facebook

Modrima slijedi još nekoliko neprospavanih noći.

Odbrojavaju se sati, minute i sekunde do tog sudbonosnog ponedjeljka 29. veljače kada bi UEFA trebala donijeti odluku o ostanku, izbacivanju ili sankcioniranju Dinama zbog slučaja Fintić. Panika se stvorila nakon što je klub napravio golemi propust prijavivši i odigravši Fintića u ogledu protiv Anderlechta u osmini finala juniorske Lige prvaka, iako on zbog kartona nije smio biti uvršten u momčad. Fintić je odigrao nevažnih sedam minuta u utakmici, ali to ne ublažava činjenicu da je napravljen propust.

Anderlecht je odigrao svoj potez vrlo sportski i nije se bunio ni nakon utakmice, a ni u satima koji su uslijedili, no, o tome na koncu ne odlučuju klubovi već krovna europska nogometna organizacija UEFA. Iako u juniorskim natjecanjima ne vladaju ista rigorozna pravila kao u seniorskima, teško je predvidjeti što će UEFA odlučiti. Da je riječ o seniorima, klub bi vjerojatno snosio novčane posljedice, a lako je moguće i da bi odluka bila 3:0 u korist oštećenog, to jest, u ovome slučaju, izbacivanje iz natjecanja. No, možemo se nadati kako će UEFA na ovaj slučaj gledati blagonaklono jer se ovdje ne radi o namjernom propustu, niti je Anderlecht ikako oštećen Fintićevim ulaskom u igru, što su na koncu i sami kazali.

Svi ćemo se složiti kako Dinamo treba snositi sankcije, ali donekle trebaju i delegati kojima je ovakav slučaj promakao, ali posljedice nikako ne bi trebali snositi mladi igrači koji ovo natjecanje igraju sa svim srcem i koji su u njega uložili puno napora i zalaganja. No, o tome će ipak odlučivati UEFA, a mi se samo možemo nadati da će mladići zaigrati u 8. ožujka pred punim Maksimirom protiv Barcelone.


Komentari