DINAMO ŽESTOKO OPOVRGNUO povećanje proračuna za 2016.

Facebook

 

“Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni od Dinama najlakše reći “Dinamo je najbolji jer dobiva novac” te tako pokušati opravdati godine bez trofeja, no naravno da to nije istina”, stoji u priopćenju.

Nakon što je u javnost dospjela informacija kako Grad Zagreb planira dodijeliti Dinamu dodatnih 35 milijuna kuna za 2016., a pritom oduzeti sredstva od zdravstva, gospodarstva i socijalnog, oglasili su se iz Plavog tabora i to s malo žešćim odgovorom. Iz stranke ZA GRAD upućen je apel skupštinarima da ne izglasavaju ovakav proračun, a o proračunu će se odlučivati u utorak 1. prosinca 2015. godine.

>>> Grad Zagreb novac od zdravstva i socijalnog PREUSMJERAVA U DINAMO


Službeno priopćenje Dinama

“Nakon brojnih netočnih navoda koji su izašli u medijima o prijedlogu gradskog proračuna za iduću godinu GNK Dinamo želi obavijestiti navijače i javnost kako u spomenutom prijedlogu proračuna povećanje sredstava nije predviđeno za GNK Dinamo.

Isto tako, još jednom i po tko zna koji puta želimo naglasiti kako sredstva koja Dinamo zaista dobije od grada dobiva po dva kriterija: za održavanje stadiona i nogometnu školu. Naravno, sva sredstva koja klub dobije striktno su namjenska i kontrolira se njihova potrošnja.

GNK Dinamo radi detaljni troškovnik potrošenih sredstava pa se tako novac za stadion troši na struju, vodu, tekuće održavanje, plin i materijal za održavanje objekta dok se novac za omladinski pogon troši na razvojni program, plaće trenera, prijevoz i smještaj te pripreme juniora. Novac koji Dinamo namjenski ne potroši vraća se lokalnoj samoupravi.

Dinamo je po tim kriterijima u 2014. godini dobio 20 milijuna, a 2015. pet milijuna kuna manje odnosno 15 milijuna kuna.

Što se pak tiče plaća igrača, pojačanja i svih drugih troškova kluba naravno da Dinamo za to ne može i ne koristi novac dobiven od jedinica lokalne i područne samouprave već isključivo sredstva koja klub zaradi.

Svjesni smo da je klubovima koji su rezultatski, financijski i na sve ostale načine manje uspješni od Dinama najlakše reći “Dinamo je najbolji jer dobiva novac” te tako pokušati opravdati godine bez trofeja, no naravno da to nije istina.

Dinamo je ponosan na svoje sportske rezultate, brojne osvojene trofeje kao i činjenicu što smo i ove godine dio elitne Lige prvaka u kojoj smo ponovno u našem gradu ugostili najveće svjetske klubove. Isto tako s ponosom gledamo i na naše financije gdje smo zbog urednog poslovanja i ove godine dobili priznanje i nagradu Uefe.

Pobjede, uspjehe i trofeje nije moguće pokloniti niti ne dolaze sami od sebe već samo kvalitetnim radom”, stoji u službenom priopćenju Dinama.

Komentari

loading...
-->