Dinamo ‘zapeo’ za dovođenje robusnog napadača iz Češke

Dinamo se jako zainteresirao za dovođenje češkog reprezentativca iz Viktorije Plzen. 

Neosvajanje naslova prvaka i ispadanje u kvalifikacijama za Europsku ligu zaboljeli su upravu Dinama ove sezone. Kad pričamo o boli, govorimo o onoj financijskoj, jer su izgubljeni silni milijuni na kojima je Dinamo zasnivao svoj godišnji proračun. Zbog toga je zagrebački klub u potrazi za pojačanjima koji bi trebali osnažiti momčad.

Na listi želja vodstva kluba pojavilo se novo ime, češki reprezentativac Michael Krmenčik (24), robusni napadač Viktorije Plzen, koji ove sezone ima doista sjajan učinak. U prvenstvu i Europi postigao je čak 14 golova u 18 nastupa i još 7 puta asistirao, a cijena mu je prema Transfermarktu tek 2,25 milijuna eura.

Prema nekim informacijama češki klub bi ga pustio za 3 milijuna eura, što svejedno nije puno za igrača takvih brojki i potencijala. Dinamo na poziciji napadača stvarno nedostaje jedan takav, robusni napadač, a Krmenčik sa svojih 190 cm to jest. I ono što je najbitnije, efikasan je i razigrava momčad. Interes za njim su pokazali engleski klubovi iz Championshipa, Wolverhampton i Aston Villa, no Krmenčika Dinamo možda privuče svojim prodajnim sposobnostima.

Kako bi namaknuli novac za pojačanja i isplate plaća Modri su već krenuli s prvim puštanjima probnih balona, pa se tako posljednjih dana ime mladog stopera Filipa Benkovića stalno spominje u kontekstu prodaje za 20 i više milijuna eura.

Da ne ispadne da gledamo samo pozitivnu stranu Dinamovih kupovina igrača, prisjetit ćemo se još jednog češkog napadača, Miroslava Slepičke, koji nije opravdao ulaganje. On je u Dinamo došao 2009. godine te se zadržao dvije godine. U 47 utakmica zabio je skromnih 16 golova, i to samo 2 u europskim natjecanjima. No, on je u Dinamo došao iz Sparte Prag, u kojoj je imao puno lošije brojke od Krmenčika, u 55 utakmica postigao je 19 golova.

Na jučerašnjem Izvršnom odboru Dinama potvrđeno je kako je Gavranović definitivno Dinamov u drugom dijelu sezone, te bi se u slučaju dolaska Krmenčika vrlo lako otvorila opcija prodaje Soudanija.


Komentari