DINAMO TEK SADA MORA ODRADITI POSAO: Kranjčar zadovoljan (!?), Sedloski najavio čudo u Zagrebu

cico
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

“Imamo veliku prednost i svjesni smo toga, ali isto tako moramo biti oprezni i ne smijemo dozvoliti Vardaru da nas iznenadi”, kaže Kranjčar.

U prvom ogledu drugog pretkola Lige prvaka, Modri su u vrućem Skopju pobijedili Vardar s 2:1. Iako je Dinamo uvjerljivo odigrao prvo poluvrijeme u nastavku su slabosti, potpomognute visokom temperaturom koja je grijala glavni grad Makedonije, ipak izašle na vidjelo. Momčad je teško disala pred kraj utakmice, a samo su vratnice i prečka spasile Modre od preokreta. No, pobjeda je tu i u mislima je samo uzvratni susret 20. srpnja na Maksimiru.

“Vardar nas ne smije iznenaditi”

“Mislim da smo ostvarili po što smo došli ovdje; odličan rezultat i pobjedu za uzvrat. Vrlo dobro smo ušli u utakmicu, nametnuli ritam, a Vardar je pokazao da zna zaprijetiti iz kontri što su i uspjeli. Mi smo igrali svoju igru, poveli i zasluženo na odmor odnijeli dva pogotka. U drugom dijelu se igralo dosta otvoreno, mislim da smo mogli utakmicu riješiti i prije još kojim golom iako su oni pogodili stativu i prečku. Kada se pogleda cijeli dojam mislim da smo bili bolji i zasluženo odnijeli pobjedu” rekao je nakon utakmice Zlatko Kranjčar za službenu stranicu Dinama, pa nastavio:

“Znali smo da je Vardar jako dobra momčad, ali vidi se iskustvo i da je Dinamo ipak za nijansu bolji. Čestitke jednoj i drugoj momčadi, a mi zadovoljni idemo natrag u Zagreb pripremiti se za početak prvenstva i uzvrat. Imamo veliku prednost i svjesni smo toga, ali isto tako moramo biti oprezni i ne smijemo dozvoliti Vardaru da nas iznenadi. Ipak, uvjeren sam da naša kvaliteta i iskustvo neće dozvoliti iznenađenje. Zadovoljni smo i sretni, ali s oba dvije noge na zemlji”, zaključuje Kranjčar. Ipak, mora se priznati da je ovaj Dinamo još daleko od igre koja bi ga mogla odvesti u Ligu prvaka, obrana je djelovala dosta nesigurno, a činjenica je ta da Dinamu kronično nedostaje “killer” u napadu.

Utakmicu je komentirao i Rog

“Sretni smo zbog pobjede, mislim da smo do nje došlo zasluženo i čestitao bih svojim igračima. Imamo dobru prednost uoči uzvrata, pokazali smo da smo bolji, ali čeka nas teška utakmica u kojoj ćemo, uvjeren sam, potvrditi prolaz i proći dalje. Sretan sam zbog gola, odlično sam krenuo u sezonu i želim da se tako nastavi”, kazao je strijelac drugog gola za Dinamo, Marko Rog.

Slično je razmišljao i kapetan Antolić. “Čestitam Vardaru na dobroj utakmici, ali čestitam i svojim igračima na borbenosti i pobjedi. Bilo je vruće, nije lako bilo igrati ni njima ni nama, ali mislim da smo odigrali zanimljivu utakmicu. Bili smo bolji u prvom dijelu, ali šteta što nismo iskoristili prilike u nastavku i ostvarili veću pobjedu. Moram priznati imali su oni dobre šanse, no naša pobjeda je zaslužena. Bolji smo od Vardara, ali oni su itekako opasni pa nam ne pada napamet opuštati se uoči uzvrata”, kazao je kapetan Dinama, Antolić.

“Napravit ćemo čudo”

Jedno se mora priznati, trener Vardara, Goce Sedloski odradio je sjajan posao. Iako već dugo nije u doticaju s Dinamom, Sedloski ovaj klub poznaje bolje nego većina igrača koji trenutno u njemu igraju. Proveo je u Dinamu gotovo cijelu svoju karijeru i bio je kapetan. Na kraju se pokazalo kako je iskoristio svoje znanje i poznavanje hrvatskog nogometa i zamalo šokirao Modre u drugom poluvremenu.

Primili smo dva vrlo jeftina gola. Igraču su dali maksimum, ali stvarno nije bilo sreće jer smo dva puta gađali stativu i jednom preču i uz to promašili još par prilika. No, dat ćemo sve od sebe da u uzvratu u Zagrebu napravimo čudo”, kaže Sedloski.

Čestitao je Dinamu na pobjedi, ali ujedno i žali za tim još jednim pogotkom koji su, tvrdi, zaslužili. “Moram čestitati svojim igračima na trudu, igri i disciplini do samog kraja, ali nismo nagrađeni rezultatom. Sreća nam je okrenula leđa, ali čeka nas još 90 minuta i ne mislimo se predati”, odlučno će Sedloski.

Prvo što će napraviti kada se smire strasti jest analizirati greške. “Kad se ohladimo sve ćemo analizirati, zašto smo prvih deset minuta bili u grču i zašto smo primili jeftine golove. Vjerujem u momčad da će napraviti dobar rezultat u Zagrebu. Nemam im što zamjeriti, odlično su igrali”, kaže trener Vardara.


Komentari