DINAMO S IGRAČEM MANJE PREGAZIO SKENDERBEU

Facebook / GNK Dinamo

Albanci prijetili samo u početnim minutama, Dinamo bio raspoložen i s igračem manje.

Nakon brojnih zanimljivosti i u uzvratnoj utakmici zadnjeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo je osigurao plasman u to elitno natjecanje, nakon 2-1 pobjede u prvoj utakmici Dinamo je bio uspješniji i u uzvratu, slavio je s 4-1. Strijelci pred 16 tisuća ljudi bili su Soudani dvaput, Hodžić i Taravel, za goste je dao Esquerdinha.

Počelo je veoma zanimljivo, zanimljivije nije ni moglo biti. Već u 9. minuti Dinamo je poveo, bila je to lijepa akcija s lijeve strane, a na ubačaj Pivarića prema drugoj vratnici izvrsno je reagirao Soudani, visok skok i lagana realizacija. Činilo se tada da je Dinamo napravio najveći dio posla u namjeri da se dokopa Lige prvaka. No, nije prošlo ni šesdesetak sekundi a zagrebačka momčad primila je pogodak nakon velike nesmotrenosti Pivarića. On nije dobro primio jednu loptu na rubu vlastitog kaznenog prostora, izgubio ju je, a na odbijenu loptu naletio je Esquerdinha i poentirao za 1-1.

Mnogi su se sad zabrinuli što će biti s Dinamom nakon tog šoka. Srećom, reakcija je bila dobra, u 15. minuti bilo je 2-1 za Dinamo. Gol je postigao Armin Hodžić udarcem sa 15 metara nakon asistencije Soudanija.

Nakon tog urnebesnog početka utakmica se smirila, Dinamo je bio agilniji, više je napadao, ali ni albanska momčad se nije predavala. U rijetkim izletima pred Dinamova vrata Skenderbeu je prijetio, Lillaj je tako udarcem izdaleka u jednom trenu uplašio maksimirske tribine, lopta je prohujala kraj vratnice.

Dinamo se imao pravo žaliti na odluku talijanskog suca Rochija koji je Pivariću dodijelio žuti karton zbog simuliranja, a riječ je bila o klasičnom prekršaju vratara Shahija nad Dinamovim braničem i trebao je biti dosuđen jedanaesterac.

Ipak, publika je Dinamove igrače prigodom odlaska na odmor nagradila pljeskom za dotadašnju predstavu.

U nastavku se odmah nadvila opasnost nad Dinamom. Goncalo je dobio drugi žuti, dakle, crveni karton i Dinamo je morao opet strahovati. Napose, jer je Skenderbeu odmah potom imao krasnu šansu, no na svu sreću Progni ju je upropastio. Da je kojim slučajem zabio našla bi se zagrebačka momčad u velikim nevoljama.

Veliko olakšanje uslijedilo je u 55. minuti, Dinamo je poveo s 3-1

Udarac iz kuta izveo je Machado… Lopte se dokopao Taravel i iz drugog pokušaja svladao vratara albanske momčadi. Ovaj pogodak s igračem manje bio je svjež kisik u iscrpljena pluća i Dinamove momčadi i samih navijača. I sve je potom bilo lakše, albanska momčad se otvorila što je Dinamo u protupanadu iskoristio pogotkom Soudanija. Maksimirske tribine i prije su odahnule, sada su već i bučno slavile.


Komentari