Dinamo PROŠAO KAO BOS PO TRNJU, primio pet komada, od toga tri od Lewandowskog

Facebook

Još ne tako davno Bayern je na svojoj Allianz Areni pobjeđivao ukrajinski Šahtar i švicarski Basel sa 7-0.

Ruku na srce, drugo se nije moglo ni očekivati. U srazu dva nogometna svijeta njemački prvak Bayern je pobijedio hrvatskog prvaka Dinama s čak 5-0 (4-0). Tri gola je dao Lewandowski, po jedan Costa i Goetze. U tom dvoboju 2. kola skupine Lige prvaka Dinamo je prošao kao bos po trnju, no za brutalne kritike prema zagrebačkoj momčadi ne bi trebalo biti mjesta. Još ne tako davno Bayern je na svojoj Allianz Areni pobjeđivao ukrajinski Šahtar i švicarski Basel sa 7-0.

Bayern je protiv Dinama već u 27. minuti vodio s 4-0. Potom je stao, čuvajući dah za sljedeće utakmice. Mora se još istaći da je Dinamo imao lijepu podršku na prepunom stadionu, nekoliko tisuća navijača zagrebačke momčadi znaloje dobro zagrmiti na jednomod najljepših stadiona svijeta.

Iznenađujuće, u drugoj utakmici ove skupine grčki Olympiacos je u Londonu pobijedio Arsenal s 3-2.

Naravno, Bayern je odmah od početka preuzeo inicijativu, lopta je neprestance bila u posjedu domaćih nogometaša koji su čas napadali s lijeve, čas s desne strane, a u ranim minutama Dinamo je imao i pomalo sreće jer suci nisu primjetili udaranje rukom po lopti mladog Benkovića. Dinamo je praktički bio potisnut u svoj kazneni prostor, a nekoliko tisuća njegovih navijača zdušno ga je bodrilo, nadglasavajući kud i kamo brojniju njemačku publiku.
U 12. minuti i Dinamo je pomalo zaprijetio, Pjaca je nakon svog karakterističnog driblinga tukao prema vratima Neuera koji je bio usredotočen. No, nakon tog pokušaja Bayern je poveo, najprije je bio na sredini terena oboren Soudani, sudac se nije oglasio, Costa je prošao po lijevoj strani i tukao u bliži kut vratara Eduarda. Koji se nije snašao, čekajući valjda ubačaj u sredinu, lopta ga je iznenadila i završila u mreži, Bayern je zarana poveo s 1-0.

U 21. minuti velika greška Benkovića omogućila je povećanje vodstva Bayerna, glavom je ispred svog vratara dodao loptu Thiagu koji je sam krenuo prema Dinamovim vratima i kasnije nesebično poslužio Lewandowskog koji je loptu samo pospremio u mrežu.

Nije prošlo ni dvije minute Dinamo je primio i treći gol, Goetze je iz blizine svladao Eduarda koji se osjeća kao na streljani. Jer, u 27. minuti već je bilo 4-0, opet je gol dao Lewandowski nakon brze i sjajne akcije Bayerna.

Nakon tako brzog i uvjerljivog vodstva Bayern kao da je prebacio u nižu brzinu i do odlaska na odmor više nije bilo kapitulacije Dinamove obrane.

Nastavak je, dakako, bio puka formalnost. Njemačka momčad jemi dalje napadala, no ne tako zdušno i beskompromisno. Osjećalo se da većina igrača Bayerna štedi snagu i energiju za sljedeće ispite. Jedino što se od Dinama vidjelo i čulo u ovoj utakmici bili su navijači.

Savršenu akciju odigrali su nogometaši Bayerna u 55. minuti, Thiago je proigrao Lewandowskog koji se jednostavno sakrio Dinamovoj obrani, vratar Eduardo je istrčao,a Lewandowski se nije dao iznenaditi, lob udarcem digao je cijeli stadion na noge, čak su mu i Dinamovi navijači za takvu majstoriju morali zapljeskati. Bio je to treći gol poljskog napadača u dresu Bayerna u ovoj utakmici. A neki dan je isti čovjek Wolfsburgu utrpao pet komada.

Bayern se i dalje poigravao s Dinamom, ne trudeći se isuviše. Bilo je kristalno jasno da nogometaši Dinama jedva čekaju kraj utakmice. Istina, mogao je Lewandowski postići još koji pogodak, no srećom nije…


Komentari