Dinamo promašivao nemoguće, Lewandowski ZABIJAO KAO NA TRACI

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Zanimljivo, veoma dobro prvo poluvrijeme odigrao je Dinamo protiv jedne od najboljih europskih momčadi. Istina, Bayern je imao golemu premoć u posjedu lopte, u broju udaraca, općenito u pokušajima, no pravu prigodu nije imao.

Neizvjesnost je trajala sat vremena, 60 minuta Dinamo je držao 0-0 protiv Bayerna i stvrao do tada lijepe prigode, a onda se “naljutio” Lewandowski i s dva pogotka u tri minute poharao Dinamove ambicije. Do tih trenutaka Dinamo je mogao opasno nagnuti Bayernov brod jer su čudesne prigode promašili Soudani i Junior Fernandes, no kada se takve šanse propuste onda neminovno slijedi kazna. Napose, ako je s druge strane moćni Bayern.

Zanimljivo, veoma dobro prvo poluvrijeme odigrao je Dinamo protiv jedne od najboljih europskih momčadi. Istina, Bayern je imao golemu premoć u posjedu lopte, u broju udaraca, općenito u pokušajima, no pravu prigodu nije imao. S druge strane, Dinamo je imao dvije velike prigode, obje nakon sjajnih akcija. I obje je promašio Soudani.

Dočim je Bayern dugo, sa stotinama pasova, pleo mrežu oko Dinamovih vrata ono nekoliko napada domaće momčadi prouzročile su pravi dar-mar u obrani Bavaraca. Dinamovi pokušaji bili su fakat konkretni, Pivarić je dobro tukao u 6. minuti, Soudanije sredinom prvog dijela bio sam ispred Bayernovog vratara i nije pogodio, da bi isti igrač u zadnjoj minuti prvog poluvremena visoko skočio prije neopreznog čuvara mreže Bayerna i – opet ništa.

Sve te prigode značile su da Dinamo do tada unatoč statističkoj inferiornosti nije bio podređen suparnik Bayernu. S druge strane, Bayern je izveompar zanimljivih, gotovo ludih akcija, uvijek s Lewandowskim u samoj završnici, no dobru formu još s utakmice s Hajdukom potvrđivao je Dinamov vratar, Portugalac Eduardo.

U nastavku se Bayern postavio još autoritativnije, još je više položila na napad Guardiolina momčad. Iz igre je izašao Ribery, ali je ušao Thomas Muller. I Dinamova grčevita borba za bod je mogla početi. Ili za možđa nešto više? Dok je Bayern iz sve snage napadao opet je Dinamo stvorio veliku prigodu. Da,
u 55. minuti Junior Fernandes se našao u sjajnoj situaciji s desne strane, pa i odlično tukao a dotad nesigurni vratar Ulrech izvrsno je obranio ovaj udarac. Od svih tih prigoda Dinamo je morao zabiti barem jedan gol…

U 61. minuti Dinamo je kažnjen za svoje promašaje, s desne strane izvrsno je nabacio slabo pokriveni Thomas Muller, a Lewandowski je za korak pobjegao Dinamovoj obrani i u padu zahvatio loptu glavom i poslao je iza leđa Eduarda. Bio je to ovosezonski 21 gol Lewandowskog u 23 utakmice za Bayern.

Samo dvije minute Lewandowski je zabio za 2-0, Rode ga je proigrao u prostor, sam se sjurio ispred Eduarda, no poljski reprezentativac lako ga je prebacio.

Nije dugo prošlo evo nove šanse Dinama, iznova je zakasnio Soudani, a u sljedećem napadu Bayerna je, pak, spasila vratnica, poslije dobrog udarca Pivarića. Dinamo je zaslužio bolji rezultat, to je sigurno.

Do kraja utakmice Bayern je pokazao svoju kvalitetu s nizom dobrih akcija, a u 86. minuti vratar Eduardo je srušio Vidala u prodoru i bio je to jedanaesterac. Kojeg Thomas Muller nije iskoristio, pogodio je vratnicu.


Komentari