DINAMO PREDSTAVLJA HRVATSKU NA FORUMU MLADIH: Ćorić i Benković ambasadori programa ‘Nogomet za prijateljstvo’

FACEBOOK; GNK DINAMO

Na forum će otputovati maleni igrači iz Dinamove nogometne škole, dok su ambasadori ove godine Ante Ćorić i Filip Benković.

Dinamo će i ove godine predstavljati Hrvatsku u jednom od najvećih međunarodnih nogometnih programa za mlade ”Nogomet za prijateljstvo”. Treću godinu zaredom, polaznici Dinamove nogometne škole naći će se među 32 ekipe iz 32 različite zemlje. Oni su nogometne zvijezde sutrašnjice, a sudjelovat će na Četvrtom međunarodnom dječjem forumu ”Nogomet za prijateljstvo” (F4F – Football for Friendship), koji će biti održan u Milanu od 26. do 29. svibnja.

Na forum će otputovati maleni igrači iz Dinamove nogometne škole, dok su ambasadori ove godine Ante Ćorić i Filip Benković.

FACEBOOK: GNK DINAMO
FACEBOOK: GNK DINAMO

”Nogomet za prijateljstvo” organizira kompanija Gazprom, službeni partner UEFA-ine Lige prvaka. Riječ je o izvanrednoj društvenoj inicijativi koja promiče nogomet među mladima na svjetskoj razini od 2013. naovamo. Među 250 tisuća osoba koje podržavaju tu inicijativu su i poznati sportaši, političari i osobe iz kulture. Tijekom četiri godine koliko projekt traje, u zemljama sudionicama održano je više od 290 lokalnih događanja F4F, a svake ih godine prati više od tisuću novinara. Organizacije poput FIFA-e i UEFA-e, te vodeći nogometni klubovi i sportski savezi također podržavaju napore programa F4F.


Cilj Hrvatske kao zemlje sudionice svakako je promicati ključne ljudske vrijednosti među našim ambicioznim tinejdžerima. Natjecanje na međunarodnoj razini za njih predstavlja ostvarenje snova ranije negoli su to mogli zamisliti. Sudjelovanje u tim događanjima nesumnjivo će doprinijeti njihovim nogometnim karijerama te im pružiti dosad neistražene prilike.

FACEBOOK: GNK DINAMO
FACEBOOK: GNK DINAMO

Naši će mladi predstavnici imati jedinstvenu priliku upoznati svoje uzore – poznate nogometaše poput Franza Beckenbauera, globalnog ambasadora programa F4F. Osim toga, ocjenjivat će one kojima se dive: djeca će, naime, odabrati dobitnika Kupa devet vrijednosti. Priznanje je to koje sudionici programa F4F dodjeljuju profesionalnom nogometnom klubu za koji smatraju da je najposvećeniji korektnoj igri i činjenju dobrih djela. Devet vrijednosti programa F4F su prijateljstvo, jednakost, pravednost, zdravlje, mir, predanost, pobjeda, tradicije i čast, a mladim će sportašima poslužiti kao smjernice na teškom putu ka ostvarenju profesionalnih karijera, stoji na službenim stranicama kluba.

Komentari