Dinamo pokazao europskoj javnosti KAKO GUBI DOBIVENE UTAKMICE

Facebook

U nastavku je kod gostiju ušao Kolumbijac Pardo koji je izjednačio u 65. minuti, da bi u zadnjoj minuti torpedirao Dinamo.

Dinamo je igrao veoma dobro, vodio 1-0 do 65. minute, obranio se čak i od jedanaesterca. Pogotkom Hodžića u 21. minuti Dinamo je zaledio pirejski stadion. U nastavku je kod gostiju ušao Kolumbijac Pardo koji je izjednačio u 65. minuti, da bi u zadnjoj minuti torpedirao Dinamo, sukladno tradiciji kako Dinamo već gubi dobivene utakmice u Europi. Olympiacos – Dinamo 2-1 (0-1)

Početni pritisak grčke momčadi nogometaši hrvatskog prvaka dobro su izdržali. Istina, bilo je nekoliko udaraca koji su zagrijali vratara Eduarda, no konkretne opasnosti nije bilo. Dinamo je bio dobro postavljen i domaća momčad često se unala gubiti u dugotrajnoj organizaciji napada. No, i Dinamo je volio držati loptu, možda je to usporavalo ritam utakmice, ali bila je to voda na Dinamov mlin.

Valja spomenuti udarac Fortunisa izdaleka, lopta je bila jako, jako blizu pogotku. No, Dinamo se nije uspaničio, naprotiv…

U 21. minuti jedan duži posjed lopte Dinamovih nogometaša završio je sjajnim ubačajem Pivarića s lijeve strane, u srcu kaznenog prostora bio je usamljen Hodžić, uz dobar skok i trzaj glavom lopta je udarila u vratnicu i otišla debelo iza gol-linije. Bio je to posvemašnji šok za prepun pirejski stadion Karaiskaki. Olympiacos je sada morao zaigrati s još više rizika, a Dinamo je zarana pokazao da nije bezopasan.

Kasniji napadi crveno-bijelih niti su bili tako opasni, niti žestoki. Dinamo se morao čuvati tek prekida, slobodnih udaraca i kornera. Do odmora je izdržao…

Jači je bio pritisak Olympiacosa u nastavku. Sve su linije domaće momčadi pomaknute naprijed. I u 53. minuti evo velike greške Dinama, Goncalo je neoprezno u kaznenom prostoru srušio Sebu, sudac je opravdano dosudio jedanaesterac za domaće.

Tukao je najstrožu kaznu Fortunis, Eduardo je obranio, odbio loptu, opet je naletio Fortunis i tukao iznad vrata. Sva nesreća koju je Dinamo imao u prvoj utakmici u Zagrebu počela je nestajati… No, to nam se samo pričinilo, Pardo je u 63. minuti ušao, a zabio za 1-1 samo minutu kasnije. Nevjerojatno je kako ga je obrana Dinama zaboravila.

Šteta što se u dobroj zgodi nije snašao Dinamov Čileanac, Henriquez, dugo je petljao s loptom, a mogao je tući odmah, prigoda je izgubljena.

Desetak minuta prije kraja Pivarić, koji je sjajno igrao, napravio je drugi prekršaj za žuti karton, srušio je Parda koji je preporodio domaći sastav.

I tada, u zadnjoj minuti, čini grešku svih grešaka i opet pušta Parda, pričuvu, da dođe sam ispred Eduarda i postigne zgoditak za 2-1. Upravo je nevjerojatan način kako Dinamo gubi utakmice u Europi.

>>> TEROR U ATENI: Delije i Gate 7 lovili BBB-ovce po ULICAMA ATENE (FOTO/VIDEO)

Komentari