OTIŠLI IZ DINAMA, A SVEJEDNO NJIME UPRAVLJAJU: Mamići se ‘posvađali’ zbog trenera nasljednika

Facebook

Pojavio se veliki problem na relaciji braće Mamić jer svatko od njih ima svoje želje za novog trenera.

Dinamo je na sveopće iznenađenje ostao bez trenera Zorana Mamića pa tako službeno u Dinamu više nema Mamića, naravno, ako ne računamo Zdravka Mamića kao savjetnika kluba. Zoran Mamić potpisao je jednogodišnji ugovor sa saudijskim Al Nassrom, a već se uvelike priča o njegovu nasljedniku. I tu u principu nastaje problem jer se Mamići, koji više službeno nisu u klubu, ne slažu oko izbora novog trenera.

Braća Mamić trenutno se razilaze u mišljenjima. Zoran Mamić volio bi za svojeg nasljednika provjerene mlade trenere u usponu, Samira Toplaka ili Željka Kopića, za koje smatra kako bi mogli nastaviti njegov put stvaranja snažne europske momčadi. S druge pak strane našao se Zdravko Mamić koji ima želju na klupi Dinama vidjeti puno jače trenersko ime. Bivši izvršni predsjednik, a danas savjetnik Dinama, savjetuje Dinamo da pokuša dovesti Cicu Kranjčara ili Nenada Bjelicu.

Bjelica bi pregovarao

Cico Kranjčar uvijek je provjereno dobra opcija, no, Bjelica nema iskustva s vođenjem hrvatskih klubova, ali zato ima već oveći popis stranih klubova koje je vodio. Trenirao je tako Karnten, Lusteanu, Austriju Beč, i talijansku Speziu. Ipak, od studenog 2015. godine Bjelica je bez posla i čeka na novi angažman.

“Otkada sam slobodan, pregovarao sam sa 7-8 klubova, ni sa kime se nisam dogovorio. Negdje bi zapelo na financijskom planu, netko ne bi prihvatio moja dva pomoćnika, a neki projekti me jednostavno nisu privukli” rekao je Bjelica, prenosi Goal.

Otkrio je bi li došao u Dinamo. “Haha, vidjet ćemo. Naravno da bih s Dinamom pregovarao, kao i s bilo kojim drugim potencijalnim poslodavcem. I da bih tu radio profesionalno, najbolje što mogu. Takav sam bio na klupi bečke Austrije, takav i u Speziji. Više ćemo znati sljedećih dana”, kazao je Bjelica.

Kopić i Toplak odlične opcije

Što se tiče Kopića, riječ je o mladom treneru, 38-godišnjaku koji je ostvario značajan uspjeh sa Slaven Belupom prošle sezone, a do sada je trenirao, osim Slavena, Zagreb, Cibaliju, Lučko, Segestu i Zagorec. S Toplakom je pak slična stvar, 46-godišnji strateg predvodio je zaprešički Inter u posljednje dvije sezone, vratio ih u prvu ligu i ove sezone završio na respektabilnom petom mjestu, a njegov klub imao je i najboljeg strijelca HNL-a, Iliju Nestorovskog.

Bilo kako bilo, Dinamo zapravo ima slatke brige jer koga god odaberu od spomenute četvorice, vjerojatno neće pogriješiti. Jedino pitanje koje si nakon svega imamo pravo postaviti jest, zašto Mamići određuju tko će biti trener ako više formalno nemaju veze s Dinamom? Zoran Mamić uskoro će biti tisuće kilometara daleko od Maksimira, a Zdravko je savjetnik, naglašavamo, savjetnik, čiji bi se savjeti mogli uvažiti ili ignorirati…

>>> ON JE RAZLOG DIVLJANJA HULIGANA?! Pogledajte tko je cijelo vrijeme dobacivao Čaćiću! (FOTO)


Komentari