DINAMO OSTAJE BEZ PREKALJENOG NAPADAČA? Od prodaje bi mogli zaraditi oko osam milijuna eura

Facebook

Na meti stranih klubova već neko vrijeme su Ćorić, Pjaca, Brekalo i Hodžić, a sada im se pridružio i mladi, ali prekaljeni napadač.

Proljeće tek što je stiglo, a sezona pecanja već je u punome jeku. Naravno, nije riječ o klasičnom pecanju već o ‘pecanju’ igrača. Kako Dinamo ima zavidan rasadnik vrsnih nogometnih talenata, ‘ribiči’, to jest, potencijalni kupci, kruže oko Maksimira gotovo cijelu godinu i čekaju pravi trenutak za bacanje mamca. Na meti stranih klubova već neko vrijeme su Ćorić, Pjaca, Brekalo i Hodžić, a sada im se pridružio i mladi, ali prekaljeni napadač Angelo Henriquez.

Iako je tek napunio 22 godine, Henriquez za sobom ima već zavidno iskustvo. Kao reprezentativac ima u džepu trofej Copa Americe, sa Universidad de Chileom je osvojio elitno južnoameričko klupsko natjecanje Copa Sudamericanu, nadalje, kao igrač Wigana (na posudbi iz Manchestera) osvojio je engleski FA Cup, a s Dinamom je pak osvojio naslov prvaka i Kup. Realno je za očekivati kako će tako mladi i rasni strijelac privuči velik interes jačih stranih klubova, a to se upravo i događa.

Škotski mediji, preciznije, Daily Record, tvrdi kako će Celtic već sljedećeg prijelaznog roka osnažiti svoje baš Henriquezom. Kako se u prvu ligu vraća ljuti rival Rangers, Celtic želi imati sigurno riješenje u napadu. No, Celtic nije jedini koji potražuje usluge Angela, naime, njega želi vratiti i bivši klub Universidad de Chile. Čileanski velikan već je neko vrijeme u teškoj krizi pa im drastično nedostaje kvalitetan “killer” u napadu.

No, Modri su se dobro osigurali. Angelo ima ugovor do ljeta 2020. godine, a ni cijena mu nije baš niska. Prema Transfermarktu vrijedi pet milijuna eura, stoga je realno za očekivati kako ga Dinamo neće pustiti ispod kojih osam do deset milijuna eura. Henriquez za sada nije pokazivao nezadovoljstvo svojim statusom u Dinamu, ali jednom kada stigne prijelazni rok, sve je moguće.

 

Komentari