Dinamo odigrao utakmicu protiv vodeće momčadi druge lige – Dinamo II

foto: GNK Dinamo

Bio je to okršaj dvaju najboljih sastava – hrvatskih liga! Vodeća momčad Prve HNL, Dinamo, svladao je lidera Druge HNL, Dinamo II, sa 3-0 u iznimno dopadljivoj, ali i čvrstoj utakmici igranoj dvaput po 30 minuta. 

„Gosti“ s Hitrec-Kaciana zaigrali su u pričuvnoj, narančastoj opremi i pružili solidan otpor udarnom maksimirskom sastavu kojem je ova trening utakmica bila dobar impuls u vrijeme reprezentativne stanke u Prvoj HNL. S druge strane, drugoligaši nastavljaju u punom ritmu i ovoga vikenda pa je trener Dinama II, Igor Jovićević, izveo pomalo kombiniranu postavu čuvajući udarne „regrute“ za subotnju prvenstvenu utakmicu protiv Hrvatskog dragovoljca u Sigetu. Možemo reći nažalost, jer otpor koji bi pružili A momčadi bi sigurno bio bolji.

Ni trener prvoga sastava, Mario Cvitanović, nije zaigrao s prvim ešalonom pa je tako isprobao i neke drukčije taktičke varijante: prva je momčad istrčala u formaciji 4-4-2 s rombom u sredini pri čemu je stoper Lešković zaigrao u ulozi zadnjeg veznog, na desnoj je strani ordinirao Doumbia, na lijevoj Knežević, u polušpici Olmo dok su napadački dvojac činili Hodžić i Henriquez.

Mrežu je prvi proparao upravo Lešković, i to već u trećoj minuti. Nakon Olmova je udarca iz kuta glavom loptu poslao u mrežu. Knežević je u 16. minuti sjajnim manevrom otvorio prostor Lecjaksu, koji s lijeve strane vješto proigrao Henriqueza, a on s 15 metara rezantnim udarcem pogodio suprotni kut. Priču je svojim drugim pogotkom zaključio Henriquez u 45. minuti kad je na „drugoj stativi“ dočekao Stojanovićev ubačaj s desne strane i zakucao loptu u mrežu.

Bilo je tu još dopadljivih akcija, vještih proigravanja, oštrih udaraca… Vrlo je dobro, primjerice, reagirao vratar Dinama II, Lovro Juric, pogotovo u 12. minuti kad je Knežević sjajno gurnuo loptu u for Henriquezu. Juric je, međutim, vješto bekendirao šut „plave devetke“ s desetak metara, a odmah potom zaustavio i projektil Olma koji je natrčao na odbijenu loptu.

Potkraj je prvoga dijela upravo Olmo s desne strane proigrao Henriqueza, koji je pokušao iznenaditi Jurica udarcem petom u trku, ali mladi je čuvar mreže spretno reagirao i spriječio pogodak. Već je u sljedećoj akciji opet prijetio Henriquez, volejem je s 18 metara lansirao loptu malo pored stative.

Mladi je vratar kasnije zaustavio i nove pokušaje Kneževića i Olma, a na drugoj se strani istaknuo i njegov kolega Marko Mikulić koji je u 51. minuti zaustavio udarac Japanca Tashime u situaciji „jedan na jedan“.

DINAMO – DINAMO II 3:0

Prijateljska utakmica (2×30 minuta)

Stadion Maksimir, pomoćno igralište

Dinamo(4-4-2): Zagorac (31. Mikulić) – Stojanović, Sigali, Perić, Lecjaks – Doumbia (31. Antolić), Lešković, Knežević; Olmo – Hodžić, Henriquez. Trener: Mario Cvitanović

Dinamo II (4-2-3-1): Juric – Maglica (31. Hudećek), Morris, Selak, Gogić – Anić, Biljan; Vecaj, Tashima, Rašić (31. Stanić) – Božić. Trener: Igor Jovićević

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Strijelci: 1:0 Lešković (3.), 2:0 Henriquez (16.), 3:0 Henriquez (45.)


Komentari